#ikscheurmijnbroek-campagne van muzikant Bram Verstappen krijgt vervolg

Muzikant Bram Verstappen.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Muzikant Bram Verstappen lanceerde in augustus een nieuwe campagne om muzikanten een hart onder de riem te steken. De muzikant riep op om een foto te posten van een gescheurde broek en kreeg daarbij steun van andere bekende artiesten. “Ik ben ondertussen al bezig aan een vervolg van de campagne”, licht Bram een tipje van de sluier.

Bram Verstappen (27), in het dagelijks leven leerkracht, bracht vorig jaar zijn eigen album ‘Zever, zalving en een zeemanslied’ uit en werd in 2017 verkozen tot beste straatmuzikant in Roeselare tijdens het Straatmuziek Festival. Momenteel maakt hij muziek onder de naam ‘Meermens’. De naam illustreert zijn band met de zee als muze en maakt duidelijk welke weg hij uit wil met zijn muziek. Met de #ikscheurmijnbroek-campagne wou hij collega-artiesten een hart onder de riem steken in deze uitzonderlijk moeilijke tijden voor de cultuursector. “Ik zag heel wat foto’s van mensen met een gescheurde broek verschijnen, zowel door onbekende als bekende Vlamingen”, vertelt Bram. “Zowel de regionale als de nationale pers pikte de campagne op. Hoe meer het probleem onder de aandacht komt, hoe beter.”

Angst om te organiseren

De acties werpen volgens Bram hun vruchten af. “Het valt niet meer te ontkennen dat de situatie voor veel mensen in de cultuursector onhoudbaar is. De versoepeling van 1 september is al een stap in de goede richting, maar we zijn er nog lang niet. Ik merk ook dat veel mensen nog steeds bang zijn om dingen te organiseren”, gaat Bram verder. “Als er optredens zijn, merk je dat mensen steeds waanzinnig dankbaar zijn dat er überhaupt nog dingen mogen doorgaan.”

Volgende week komt het vervolg van de campagne online. “Ook het vervolg wordt gedragen door mensen actief in de cultuursector, met enkele nieuwe gezichten. Zo willen we ons blijven inzetten voor de Sound of Silence-campagne, maar willen we ook de mensen even laten ontspannen terwijl we het probleem aankaarten. Het is deze keer geen fotoreeks, maar het belooft ook iets moois te worden.”

Info via www.facebook.com/meermens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier