Ieper krijgt grootste spookhuis van België

Durf jij het aan om de monsters van Ieper te trotseren? (foto CLL)
Redactie KW

Ligt de Halloween-hoofdstad van België in de Westhoek? Als het van Ieper afhangt alvast wel, want daar worden alle registers opengetrokken om mensen te laten griezelen en genieten.

Vanaf vrijdag 11 oktober worden de bezoekers van de historische stad ondergedompeld in een wereld van monsters en mysteries. Met een halloweentocht, een etalagewedstrijd en tonnen animatie worden de pijlen op zowel jong als oud gericht. De topattractie wordt dit jaar echter Hotel 31. Bezoekers worden er terug gekatapulteerd naar 1947. “Ieper wordt met enkele onrustwekkende verdwijningen geconfronteerd”, klinkt het. “Mensen die er overnachten in Hotel 31 lijken wel in mist te zijn opgegaan. Een diepgaand onderzoek brengt geen antwoorden en het hotel ontvangt opnieuw gasten. Wie durft het aan er de nacht te spenderen?”

30 acteurs

Gelegen op het Colaertplein, in het statige gebouw dat ooit dienst deed als justitiehuis, bouwen de mensen van Daementia er het grootste spookhuis van België. 30 acteurs en heel wat gangen moeten de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Meer dan alleen maar kijken, worden de bezoekers volgens Sam Clauw meegezogen in een compleet verhaal. “Hotel 31 wordt een totaalbeleving voor iedereen die hier een voet binnen zet“, klinkt het gemotiveerd. “We kunnen nog niet vertellen wat er hier precies allemaal te zien gaat zijn. Dat is voorbehouden voor de bezoekers, maar het wordt intensief, dat is zeker.”

Op de persvoorstelling werden al enkele griezels voorgesteld aan de aanwezigen. (foto CLL)
Op de persvoorstelling werden al enkele griezels voorgesteld aan de aanwezigen. (foto CLL)

De mensen van Daementia, die de organisatie van Hotel 31 voor hun rekening nemen, zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Ze verdienden reeds hun strepen met hun griezelhuis, dat tot vorig jaar steevast in Beselare stond opgesteld. “Toen het centrummanagement van Ieper ons voorstelde om in dit gebouw aan de slag te gaan, moesten we niet echt twijfelen. Een unieke gelegenheid in een uniek gebouw met een al even uniek spektakel.”

Halloweentocht

Voor wie het allemaal wat minder bloedstollend mag, voorziet Ieper ook een Halloweentocht op 31 oktober. Een parcours van 3,6 kilometer met verschillende griezelzones voorziet een heerlijke mix van geschiedenis, de stad en monsters. Als klap op de vuurpijl eindigt de tocht op de Grote Markt, waar een groots spektakel een waardige afsluiter van het event moet vormen.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier