Ieper heft tot en met 5 april geen parkeerboetes meer

In Ieper hoef je tot en met 5 april geen blauwe schijf te leggen of te betalen om te parkeren. Foto ter illustratie van een parkeermeter uit Tielt © WME
Philippe Verhaest

In Ieper hoef je tijdelijk niet te betalen of je blauwe schijf te plaatsen bij parkeren in het centrum. Dit gedoogbeleid geldt tot en met 5 april en enkel waar op het openbaar domein kan geparkeerd worden.

Burgemeester Emmily Talpe (Open VLD), ook bevoegd voor mobiliteit: “Enerzijds willen we de verspreiding van het coronavirus maximaal tegengaan door te vermijden dat veel mensen de betaaltoestellen aanraken. De toestellen worden afgedekt, ook het sms- en app-parkeren valt weg.”

“Anderzijds nemen we de maatregel ook uit solidariteit met de vele Ieperlingen die nu thuis werken of door deze situatie overdag thuis zitten. Zij hoeven tijdelijk geen parkeerticket te nemen of parkeerschijf te plaatsen. Bovendien is er nu ook een pak minder verkeer- en parkeerdruk in het centrum, gezien de meeste winkels, horeca en dienstverleners gesloten zijn.”

De burgemeester benadrukt wel dat deze beslissing geen vrijgeleide is om wild te parkeren: “Wie op zebrapaden gaat staan, fietspaden blokkeert of op andere plaatsen fout parkeert begaat een overtreding en kan geverbaliseerd worden. Daarover maak ik duidelijke afspraken met de politie. De verkeersveiligheid blijft een prioriteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier