Ian Lodens vervult grote wens van mama: met prijzengeld naar familie in Filipijnen

Het was 22 jaar geleden dat Rebecca Amor, de mama van Ian Loden, haar familie zag. © DM
Redactie KW

Ian Lodens is niet alleen in jiujitsu wereldtop. De Krak van Knokke-Heist heeft ook het hart op de juiste plaats. Hij toont dat de volgende drie weken extra in Manilla waar hij de hartenwens van zijn moeder Rebecca Amor (47) in vervulling brengt. Het is namelijk 22 jaar geleden dat ze haar familie in Manilla nog zag.

“Toen ik Belgium’s Got Talent won, aarzelde ik geen moment. Met de 25.000 euro wilde ik vooral mijn moeder blij maken”, aldus Ian Lodens (20). “Het is 22 jaar geleden dat ze, op uitzondering van haar moeder, haar familie nog zag. Toen mijn grootvader in 2015 overleed, had ze niet genoeg geld om de vliegtuigreis te betalen. Bij mijn moeder stonden haar drie kinderen altijd centraal. Wij mochten niks te kort komen. Nu krijg ik eindelijk de kans om voor mijn moeder iets terug te doen.”

Mijn moeder gelukkig maken, dat krijgt nu voorrang

Ian onderneemt de reis zonder zijn twee jongere broers. “Ik stelde hen voor om mee te gaan maar door schoolverplichtingen lag dat moeilijk”, vertelt Ian, die op 3 april samen met zijn moeder afreisde. “Van Schiphol vlogen we op Dubai en nadien verder naar Manilla. We gaan bij mijn grootmoeder Rosalinde in Fort Bonifacio verblijven. Zij zakte zestien jaar geleden voor enkele weken naar België af maar toen was ik zelf nog erg jong. Mijn grootmoeder terug zien is een droom die uitkomt.”

Chocolate Hills

Ian leert in Manilla ook de oudste broer van mijn moeder kennen. Die woont nog bij zijn grootmoeder. Haar jongere broer is zeeman.

“Voor mijn moeder en grootmoeder heb ik een leuke verrassing in petto”, verklapt hij. “Ik boekte een uitstap Chocolate Hills. Midden op een vrijwel vlakke plateau verrijzen in een gebied van meer dan 50 km² met 1.268 vrijwel gelijke kegelvormige heuvels. Ze zijn grotendeels begroeid met gras dat een bruine tint krijgt. De heuvels doen denken aan reusachtige chocoladebergen. Mijn moeder en grootmoeder zagen nog nooit de belangrijkste bezienswaardigheid op het Filipijnse eiland Bohol.”

Ian volgt momenteel zijn eerste jaar sport en beweging. Door de reis van drie weken mist hij wel enkele belangrijke lessen. “Maar mijn moeder supergelukkig maken, dat krijgt nu voorrang. De lessen haal ik later wel in”, klinkt het nog.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier