Trouwen op een schrikkeldag: Lisa en Dries geven elkaar vandaag hun ja-woord

Dries De Baets en Lisa De Deckere met hun vier kinderen. © Davy Coghe Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Een huwelijksdag is altijd speciaal, maar die van Lisa De Deckere en Dries De Baets is heel bijzonder. Het koppel stappen vandaag, schrikkeldag 29 februari, in het huwelijksbootje. In theorie zullen ze dan maar om de vier jaar hun huwelijk kunnen vieren. “Mijn vriend grapte al dat het voor hem zeer voordelig zal zijn”, lacht Lisa.

“Al jaren wil ik trouwen, maar mijn vriend bleef maar wachten. Tot we tegen elkaar zeiden: kom, we doen eens gek. En anderhalf jaar geleden besloten we om van schrikkeldag 29 februari 2024 onze huwelijksdag te maken”, doet Lisa De Deckere het verhaal. “Maar het grote probleem was dat dit op een donderdag valt, en dat er dan normaal geen huwelijken in Brugge voltrokken worden. Maar in het verleden zijn er voor bijzondere data, zoals valentijnsdag, al eens uitzonderingen gemaakt. Met onze vraag zijn we naar de schepen van Burgerzaken Jasper Pillen getrokken, die hiervoor ook een uitzondering wilde maken.”

Jasper Pillen: “Dit is zeer exceptioneel, maar ik vond de vraag en de dag zo grappig en origineel dat we – dankzij de samenwerking met de mensen van de Musea, want het stadhuis is ook een populair museum – graag een uitzondering wilden toestaan. We zullen, net als voor alle andere Bruggelingen, al het mogelijke doen om er een fantastische dag van te maken”, aldus de schepen.

Het koppel gaf elkaar op donderdagmorgen hun ja-woord in het stadhuis van Brugge.
Het koppel gaf elkaar op donderdagmorgen hun ja-woord in het stadhuis van Brugge. © SR

Elf jaar samen

Lisa De Deckere en Dries De Baets zijn intussen al elf jaar samen, nadat ze elkaar via een datingapp leerden kennen. “We spraken eens met elkaar af en daarna zijn we blijven afspreken.” (lacht) Intussen heeft het koppel vier kindjes samen: Elise (6), Lucas (5), Loïc (3) en Lea (1). En binnenkort is er dus ook een huwelijk. “Vandaag trouwen we voor de wet, zaterdag voor de kerk, met alles erop en eraan. In theorie zullen we dus maar om de vier jaar ons huwelijk kunnen vieren. Mijn vriend grapte al dat het voor hem zeer voordelig zal zijn. (lacht) We moeten nog afspreken hoe we het zullen regelen, maar ik zou het niet erg vinden als we het gewoon een dag eerder, op 28 februari, zullen vieren”, besluit Lisa.