Michel en Denise zorgen voor unicum in Deerlijkse geschiedenis: 75 jaar getrouwd

Michel Verbeke en Denise Demuynck samen met hun familie tijdens de viering van hun 75ste huwelijksverjaardag. © MV4
Redactie KW

Voor de eerste maal in de Deerlijkse geschiedenis werd een echtpaar gevierd voor zijn 75ste huwelijksverjaardag. Michel Verbeke (99) en Denise Demuynck (95), sinds kort beiden in het woon-zorgcentrum, stapten met hun familie naar het gemeentehuis.

Burgemeester Claude Croes was vele jaren een buur van de gevierden. “Michel en Denise zijn geboren en getogen Deerlijkenaren. Zij woonden lang in de Desselgemstraat en daarna in een appartement op het Kerkplein. Michel is afkomstig van een boerderijtje op de Molenhoek. Hij werkte zijn hele leven in de textielsector. Denise werd geboren in de Harelbekestraat. Het gezin breidde uit met vier kinderen: Christine, Eric, Ivan en Johan.”

Croes herinnerde er tussendoor aan dat het gouden jubileum van Michel en Denise in 1998 het eerste was dat ereschepen Ann Accou in 1998 leidde. Ann was een kwarteeuw later op de plechtigheid aanwezig en vertelde dat het de vijfde ontvangst is voor het koppel.

Michel ondertekende als eerste het guldenboek.
Michel ondertekende als eerste het guldenboek. © MVD

Na de voorlezing van het gelukwensentelegram van de vorsten en de ondertekening van het guldenboek van de gemeente was het tijd voor familiefoto’s en een gezellige receptie. “Als het meezit, komen wij in december terug voor het eeuwfeest van Michel”, vertelde de familie met de glimlach.

The day after

Na het historische feest ging het leven ook voor een albasten paar zijn gewone gang. Michel en Denise genoten van hun feestdag. Michel: “Ook mijn ouders Gentiel Verbeke en Urbanie Vanhonnacker haalden een hoge leeftijd. Zij vierden hun 60ste huwelijksverjaardag. Toen zij 50 jaar getrouwd waren, was er een dankmis gepland in de nieuwe kerk van de Molenhoek. Maar er gebeurde tijdens de bouwwerken een ernstig werkongeval. Een muur viel om en de kerk was door die vertraging niet klaar voor het feest van mijn ouders. De mis werd toen opgedragen in de kleuterschool van de Molenhoek.”

Het albasten echtpaar met burgemeester Croes en ereschepen Accou.
Het albasten echtpaar met burgemeester Croes en ereschepen Accou. © MVD

Het albasten koppel vertelt graag over de tijd dat zij een grote moestuin hadden. Denise: “Michel was een goede tuinman en hij kweekte veel groenten. Wij hadden een serre en onze dochter Christine die na haar huwelijk in het Brusselse ging wonen, nam bij elk bezoek een grote voorraad groenten mee. Ik kookte van alles en had een voorkeur voor soep met groenten uit de tuin. Wij genoten speciaal van de rabarber en de courgetten.”

Een porto als aperitief

Michel en Denise genoten in het woon-zorgcentrum van het feestmaal naar aanleiding van 11 juli. Michel: “Een aperitief en daarna barbecue en een grote ijscrème en het was zeer lekker. Van een aperitief gesproken. Ik zal eens tonen waar in mijn kamer de fles porto staat: achter de foto van het viergeslacht. Ik drink elke dag zo rond 10.30 uur een aperitiefje. Een klein glaasje en nooit meer dan één. De kinderen weten al lang wat zij mogen meebrengen en ik heb er een paar in voorraad staan.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier