'Verspreid solidariteit, geen virus in Oostende', dat is de noemer van de actie die Angie Vyvey, Jordi De Pau en Oliver Martin vrijdagavond samen opstartten in hun thuisstad. "Er zijn heel wat jongeren en studenten die de komende vijf weken thuis zullen zitten en hun hulp tijdens de coronacrisis kunnen en willen aanbieden", vertelt Angie. "Wij dachten dat het misschien wel interessant kon zijn om dat aanbod een beetje te bundelen en te organiseren."

Ondertussen zijn er meer dan 140 Oostendse jongeren die aangaven hun vrijgekomen uren en dagen op een nuttige manier te willen besteden. "We willen vooral eenzaamheid tegengaan. Veel mensen in onze stad zullen de komende weken vaak alleen thuis zitten, maar ook in woonzorgcentra en andere opvanginitiatieven loert eenzaamheid om de hoek. Door telefoontjes te doen, of te chatten of zelfs brieven te sturen kunnen wij ons steentje bijdragen aan het doorbreken van het isolement." Daarnaast zijn er ook veel jongeren die vrijwillig willen babysitten of gewoon zelfs even inkopen willen doen voor wie daar zelf niet toe in staat is om een of andere reden.

"De hele tijd studeren zien we niet echt zitten", glimlacht Angie. "En sowieso lijkt het mij een stuk aangenamer om je tijd wat te verdelen. Dat je op die manier veel mensen kan helpen in wat ongetwijfeld een moeilijke periode zal worden, is mooi meegenomen."

Via een nieuwe Facebookgroep wil het drietal nu eerst en vooral het aanbod coördineren, daarna gaan ze kijken waar welke hulp geboden kan worden.

'Verspreid solidariteit, geen virus in Oostende', dat is de noemer van de actie die Angie Vyvey, Jordi De Pau en Oliver Martin vrijdagavond samen opstartten in hun thuisstad. "Er zijn heel wat jongeren en studenten die de komende vijf weken thuis zullen zitten en hun hulp tijdens de coronacrisis kunnen en willen aanbieden", vertelt Angie. "Wij dachten dat het misschien wel interessant kon zijn om dat aanbod een beetje te bundelen en te organiseren." Ondertussen zijn er meer dan 140 Oostendse jongeren die aangaven hun vrijgekomen uren en dagen op een nuttige manier te willen besteden. "We willen vooral eenzaamheid tegengaan. Veel mensen in onze stad zullen de komende weken vaak alleen thuis zitten, maar ook in woonzorgcentra en andere opvanginitiatieven loert eenzaamheid om de hoek. Door telefoontjes te doen, of te chatten of zelfs brieven te sturen kunnen wij ons steentje bijdragen aan het doorbreken van het isolement." Daarnaast zijn er ook veel jongeren die vrijwillig willen babysitten of gewoon zelfs even inkopen willen doen voor wie daar zelf niet toe in staat is om een of andere reden. "De hele tijd studeren zien we niet echt zitten", glimlacht Angie. "En sowieso lijkt het mij een stuk aangenamer om je tijd wat te verdelen. Dat je op die manier veel mensen kan helpen in wat ongetwijfeld een moeilijke periode zal worden, is mooi meegenomen."Via een nieuwe Facebookgroep wil het drietal nu eerst en vooral het aanbod coördineren, daarna gaan ze kijken waar welke hulp geboden kan worden.