Huizenjagers strijkt neer in Brugse Ommeland

Marc Buzeijn (50) uit Zevekote. © Vier
Redactie KW

Huizenjagers strijkt maandag neer in het Brugse Ommeland. Drie makelaars gaan de uitdaging aan om een droomwoning te zoeken voor vier gezinnen. Een daarvan is Marc Buzeijn uit Zevekote. Hij staat bekend als de zingende makelaar en dat zullen zijn collega’s in het busje geweten hebben!

In de eerste week van februari komt het VIER-programma Huizenjagers naar het Brugse Ommeland. Daar zoeken makelaars Anitha, Lander en Marc een groter huis voor Lisa en Lisa en hun zoontje in Torhout, een pand voor Sophie en Jan en hun twee kinderen in Brugge, een renovatiewoning voor Mieke en Stef in regio Roeselare en een landelijk nestje voor Raf en Kristien uit Eernegem.

Fantastisch verhaal

“Het was een hele opdracht om op een korte periode een huis te vinden voor deze vier gezinnen dat aan hun noden voldoet. Maar het is een fantastisch verhaal geworden. Anitha, Lander en ikzelf hebben het beste van onszelf gegeven. We hebben ons alle drie gesmeten. Voor mij is het gelijk wie van ons drie wint, echt waar. Ik kijk uit naar maandag, want ik ben heel enthousiast om de afleveringen te zien”, begint Marc Buzeijn (50) uit Zevekote.

“Optreden is mijn uitlaatklep. Op het podium kan ik alles loslaten”

Hij werkt als vastgoedadviseur bij Residentie Vastgoed. “Wij hebben verschillende vestigingen, maar mijn thuisbasis is ons kantoor in Oudenburg. Ik concentreer me vooral op de vastgoedmarkt in Torhout, Lichtervelde, Kortemark en Zevekote.”

De Zevekotenaar werkte eerder in de sales en maakte acht jaar geleden de overstap naar vastgoed.

Op het lijf geschreven

“Dit is mijn droomjob. Dit werk is mij op het lijf geschreven. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen”, zegt Marc met heel veel overtuiging.

“Ik ben echt gepassioneerd door de verkoop van vastgoed. Ik ben heel gedreven om mensen te helpen zoeken naar hun droomwoning. Als dat lukt, haal ik daar zoveel voldoening uit. Ik vind het heel fijn dat ik op die manier mensen gelukkig kan maken.”

Maar ook wanneer hij geen droomhuizen aan de man of vrouw brengt, geeft hij mensen graag een goed gevoel. In zijn vrije tijd kun je Marc namelijk terugvinden op een podium. Onder zijn artiestennaam Mac Elias voelt hij zich helemaal in zijn sas wanneer hij hits van Jerry Lee Lewis, Frank Sinatra, Ed Sheeran, Jan Smit en nog vele andere artiesten zingt. “Als kind was ik altijd aan het zingen. Op familiefeestjes deed ik Elvis Presley na. Muziek heeft altijd in mij gezeten. Hoe ik aan mijn artiestennaam kom? In Hotel Elias Beach in Cyprus heb ik mijn eerste liedje gezongen. Dat was in feite mijn eerste optreden. Op dat podium is Mac Elias geboren.”

“Huizen verkopen is mijn passie, maar zingen ook. En eigenlijk kun je beide met elkaar vergelijken. Als vastgoedadviseur en als zanger en entertainer bezorg ik de mensen een goed gevoel. Je maakt ze gelukkig en je krijgt er zelf voldoening van. Optreden is mijn uitlaatklep. Op het podium kan ik alles loslaten en mijn batterijen terug opladen.”

(lees verder onder de foto)

Anitha Daniel is zaakvoerder van Morpho Vastgoed.
Anitha Daniel is zaakvoerder van Morpho Vastgoed.© Vier


“VAN MODE NAAR VASTGOED”


Anitha Daniel is zaakvoerder van Morpho Vastgoed. Ze woont in Waardamme en heeft haar immokantoor in de Sint-Elooisstraat in Ruddervoorde. Anitha heeft Indische roots en was vroeger in een heel andere branche actief.

“Ik ben mode-ontwerpster van opleiding en had jarenlang mijn bedrijf in Delhi. Ik hielp buitenlandse klanten om hun kledingstukken te ontwikkelen in India.”

Maar 14 jaar geleden zorgde een vlucht naar Parijs voor een totale ommekeer in het leven van Anitha. “Klopt”, glimlacht de sympathieke Oostkampse. “Ik heb op die vlucht mijn man Francis leren kennen. Ik ben de liefde gevolgd naar hier. Ik kon geen letter Nederlands, maar heb de taal ondertussen onder de knie. Ik kan mijn accent niet wegsteken, maar dat heeft ook zijn charmes vind ik.”

Daarna volgde Anitha de opleiding vastgoed aan Syntra in Kortrijk, deed ze de nodige ervaring op in een vastgoedkantoor en vorig jaar in februari richtte ze Morpho Vastgoed op. “Morpho verwijst naar metamorfose. In het leven volgen metamorfoses elkaar op. Een woning hoort zeker en vast in dat rijtje thuis.”

Anitha was verrast toen de programmamakers haar vroegen om deel te nemen aan Huizenjagers. “Op 10 februari ben ik een jaar bezig. Niet zo heel lang, dus ik was aangenaam verbaasd dat ze bij mij terechtkwamen. Ik heb leuke mensen leren kennen en een zeer fijne week beleefd. Al was het ook zeer intens. De adrenaline gierde zelfs al door mijn lijf vóór de opnameweek. Op tien dagen tijd moest ik op zoek naar een pand voor alle gezinnen. Dat was op zich al een avontuur!” (BC)

(lees verder onder de foto)

Lander Bonte (30) woont in Wijnendale.
Lander Bonte (30) woont in Wijnendale.© Vier


“POSITIEVE ERVARING VAN COLLEGA TROK MIJ OVER DE STREEP”


Lander Bonte (30) woont in Wijnendale en is vier jaar actief in de vastgoedsector. Hij runt zijn kantoor al drie jaar op de Burg in Torhout en is zelfstandig uitbater onder de groep Vastgoed Albert.

De Wijnendalenaar kijkt uit naar zijn televisiedebuut maandag. “Peter-Jan Matthijs van ons kantoor in Brugge heeft vorig seizoen deelgenomen. Zijn positieve ervaring heeft mij over de streep getrokken om zelf in te gaan op de vraag van de programmamakers.”

“Ik heb toch wel wat gezonde stress om mezelf volgende week op televisie te zien. Ik ben tenslotte commerçant en mensen uit de streek zullen kijken naar het programma. Ik wil er als makelaar dus wel goed uitkomen.”

De opnameweek was intens. “We hebben veel plezier gemaakt, maar het was zeker niet te onderschatten. Ook de voorbereiding was heftig. Op tien dagen tijd moest ik een pand vinden dat in de lijn lag van de verwachtingen van de vier gezinnen. Een race tegen de tijd. Maar ik denk wel dat ik daarin geslaagd ben!” (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier