"We kunnen momenteel nog geen exacte datum van de testing geven, vermits dat afhankelijk is van wanneer we het testmateriaal van de overheid aangereikt krijgen. In elk geval gebeurt dit nog deze week", aldus nog de schepen.

In afwachting dat het resultaat van deze screening bekend is, wordt niet langer bezoek op de kamer toegelaten. Uitzonderingen op deze regel zijn palliatieve en medisch verantwoorde situaties.

Eerste besmetting

De gewone bezoekregeling in de bistro (met inachtneming van de nodige afstandsregels en geen fysiek contact) blijft voorlopig wel nog gelden, maar afhankelijk van de testresultaten kan daar de komende dagen verandering in komen.

"We duimen er hard voor binnen enkele dagen te kunnen berichten dat het bij deze ene besmetting bleef. Een deel van de familieleden beschikt niet over een mailadres. Vermits communicatie via brief al gauw enkele dagen onderweg is, is dit in deze situatie geen zinvol alternatief."

"Vandaar dat we durven vragen of we op alle bewoners en hun families kunnen rekenen om deze informatie verder binnen de families te verspreiden. Waarvoor alvast onze beste dank. Het betreft de eerste besmetting van corona binnen ons woon-zorgcentrum sinds de uitbraak van de pandemie", besluit schepen Vanderhaeghe. (AHP)

"We kunnen momenteel nog geen exacte datum van de testing geven, vermits dat afhankelijk is van wanneer we het testmateriaal van de overheid aangereikt krijgen. In elk geval gebeurt dit nog deze week", aldus nog de schepen.In afwachting dat het resultaat van deze screening bekend is, wordt niet langer bezoek op de kamer toegelaten. Uitzonderingen op deze regel zijn palliatieve en medisch verantwoorde situaties.De gewone bezoekregeling in de bistro (met inachtneming van de nodige afstandsregels en geen fysiek contact) blijft voorlopig wel nog gelden, maar afhankelijk van de testresultaten kan daar de komende dagen verandering in komen."We duimen er hard voor binnen enkele dagen te kunnen berichten dat het bij deze ene besmetting bleef. Een deel van de familieleden beschikt niet over een mailadres. Vermits communicatie via brief al gauw enkele dagen onderweg is, is dit in deze situatie geen zinvol alternatief.""Vandaar dat we durven vragen of we op alle bewoners en hun families kunnen rekenen om deze informatie verder binnen de families te verspreiden. Waarvoor alvast onze beste dank. Het betreft de eerste besmetting van corona binnen ons woon-zorgcentrum sinds de uitbraak van de pandemie", besluit schepen Vanderhaeghe. (AHP)