Huisvestingsdienst wordt Woondienst in Izegem

Het nieuwe bestuur van de Woondienst met v.l.n.r. Katrien Vandecasteele, Benoit Sintobin, Debby Vermeersch, Sofie Defour, Geert Dessein, Ann Van Essche, Jan Stevens, Jacques Goemaere en Tom Verbeke. (foto Frank) © (foto Frank)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Huisvestingsdienst Regio Izegem wordt omgedoopt tot Woondienst Regio Izegem. De naamswijziging gaat ook gepaard met een nieuw logo en een nieuwe website, maar aan de dienstverlening verandert niets.

De Huisvestingsdienst coördineert al jaren het woonbeleid in de gemeentes Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke.

“Ze is gestart als een Vlaams pilootproject en heeft intussen voor de inwoners van die vijf gemeentes een ruime dienstverlening in verband met wonen uitgebouwd”, weet coördinator Benoit Sintobin. “Door onze krachten te bundelen bieden we al sinds 2004 een professionele dienstverlening aan. Wie vragen heeft over wonen kan in elke gemeente terecht aan het loket van de Woondienst.”

De gemeenten voorzien ook interessante premies om de woning te renoveren of aan te passen aan specifieke behoeften, aanvullend op wat de Vlaamse overheid of netbeheerders aanbieden. “Daarnaast worden onbewoonbare en verwaarloosde woningen opgespoord en worden de eigenaars van die woningen aangezet om er de nodige werken uit te voeren”, weet Benoit.

“Tenslotte wordt ook langdurige leegstand van woningen bestreden. Naast een actieve samenwerking met de sociale huisvestingsmaatschappijen, werd in 2005 ook een regionaal Sociaal Verhuurkantoor uitgebouwd. Woningen van particuliere eigenaars worden ingehuurd en doorverhuurd aan woonbehoeftige gezinnen.

Nieuwe huisstijl

Bij een nieuwe naam past een nieuwe huisstijl. Er werd naast de naamswijziging werk gemaakt van een nieuw logo en een overzichtelijke en klantvriendelijke website www.woondienst.be.

Tom Verbeke, woonschepen in Izegem, is de nieuwe voorzitter van de Woondienst. “De bestaande dienstverlening zal verder gezet worden en er zullen nieuwe accenten gelegd worden”, beloven de bevoegde schepenen Geert Dessein (Ledegem), Katrien Vandecasteele (Ingelmunster), Tom Verbeke (Izegem), Jacques Goemaere (Oostrozebeke) en burgemeester Jan Stevens (Wielsbeke). “Zo zal er veel aandacht gaan naar aanbod op maat van specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld zorgwonen en zal er actief samengewerkt worden met de vastgoedkantoren die werkzaam zijn in die gemeenten. De kantoren worden aangesproken om oog te hebben voor een betere woningkwaliteit en om moeilijke huursituaties tijdig door te verwijzen naar de Woondienst.”

Op het terrein worden 29 medewerkers ingezet om dit alles in goede banen te leiden.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier