Horecakoppel opent eet- en sfeercafé Lounge 44 op Beursplein

Het is niet de eerste horecazaak die Jean-Pierre De Clerck en Carine Van den Bussche openen. Ze hebben ervaring zat! © Davy Coghe
Redactie KW

Op de hoek van de Hauwerstraat en de Maagdenstraat is ter hoogte van huisnummer 44 het toepasselijk genaamde Lounge 44 opengegaan. Zaakvoerders Carine Van den Bussche en haar echtgenoot Jean-Pierre De Clerck mikken met hun eet- en sfeercafé zowel op studenten als op (oudere) Bruggelingen die kwaliteit aan een democratische prijs weten te waarderen.

61 lentes tellen Carine Van den Bussche en haar eega Jean-Pierre De Clerck en toch nemen ze de handschoen op om een nieuwe horecazaak uit de grond te stampen. “Ik ben als het ware in het caféwezen geboren”, zegt Carine Van den Bussche. “Vanaf mijn geboorte dreven mijn ouders 28 jaar lang het volkscafé Mon Paris in de Westmeers.”

De Krone en Sint-Baafs

Op haar 19de ging ze zelf aan de slag in restaurant De Vier Winden op de Markt. Voor Van den Bussche vormde het de start van een professioneel bestaan in de horeca. “Ik vind het een sociaal beroep. Daarom kriebelde het om samen met mijn man een nieuwe zaak op te starten”, vertelt ze.

Haar wederhelft leerde ze 35 jaar geleden kennen in Het Volkshuis, in de nasleep van een 1 mei-viering. Sindsdien baatten ze met zijn tweeën verschillende zaken uit, onder meer brasserie De Krone in Assebroek en bistro Sint-Baafs in Sint-Andries. “In 2016 kreeg ik voor de tweede keer een beroerte en dit heeft mij drie jaar aan de kant gehouden”, duidt De Clerck. “Nadat het doek gevallen was over cocktailbar The George stond de horecazaak op de hoek van de Hauwerstraat en de Maagdenstraat leeg”, vult Van den Bussche aan.

Na een grondige facelift werd Lounge 44 geboren. In een gloednieuw interieur wil het duo zijn zaak uitbouwen tot een eet- en sfeercafé met 30 plaatsen. “Iedereen kan hier terecht om op een gezellige manier bij te praten bij een goed glas, zoals ons ‘Bier van de maand’. We beschikken over een beperkte kaart met snacks, waaronder ons gewaardeerde vispannetje”, aldus De Clerck, die op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 21 uur zijn dj-kunsten etaleert met muziek uit de jaren ’80 en ’90.

Terras Maagdenstraat

“Momenteel is het Beursplein een bouwwerf, maar ik vermoed dat we over enkele jaren mee zullen profiteren van de komst van het nieuwe beurs- en congresgebouw. We zullen zelfs een terras aan de kant van de Maagdenstraat kunnen plaatsen, wat voor ons naar de toekomst toe een bijkomende troef kan betekenen.” (Stefaan Van Volcem)


Lounge 44 is elke dag open vanaf tien uur. Op zaterdag is dit zelfs vanaf negen uur. Gesloten op woensdag en donderdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier