https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hoppefesten gaan niet door

Axelle Despiegelaere ging het gezicht van de Hoppefesten 2020 zijn. © (Foto Facebook De Hoppeschoppers)
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Het blijft annulaties regenen door de coronacrisis. Nu gaan ook de Hoppefesten in Veurne niet door.

De Hoppefesten gingen plaatsvinden op 3 en 4 juli. De organisatie kondigde vandaag de annulatie van de editie van dit jaar aan.

“Als je meer dan 10.000 man verwacht, die samen zouden voetballen en feesten in een tent, kan je niet anders dan als organisatie je verantwoordelijkheid nemen”, aldus Adriaan Logier van de Hoppeschoppers, de vriendengroep achter de Hoppefesten.

“Zoiets zou niet verantwoord geweest zijn. Toen de festivals werden afgelast, was het al vrij snel duidelijk dat we onze organisatie ook zouden moeten afgelasten. We regelden eerst nog wat praktische zaken, alvorens alles te communiceren. De inschrijvingen waren gelukkig nog niet gestart.”

De Hoppeschoppershttps://www.facebook.com/DeHoppeschoppers/https://www.facebook.comFacebook1280

COVID-19 🦠

❌ Hoppefesten 2020: cancelled.
✅ Hoppefesten 2021: 2 & 3 juli.
P.S.: We love you. ❤️ Take care.

Geplaatst door De Hoppeschoppers op Woensdag 29 april 2020

video1.0https://www.facebook.com/DeHoppeschoppers/videos/2512370895694189/500

De Hoppefesten zouden in het teken staan van het EK voetbal. Onder meer Jebroer, Sam Gooris en Wim Soutaer zouden optreden. De organisatie maakte dus al behoorlijk wat kosten. “Gelukkig kregen we van de meeste van onze leveranciers groen licht om de gemaakte kosten door te schuiven naar volgend jaar, waar we heel dankbaar voor zijn.”

“We hadden ook al een financiële buffer opgebouwd, waardoor we het verlies van dit jaar vlot moeten kunnen opvangen. Dat maakt het mogelijk om er volgend jaar nog eens een extra boenk op te geven. In 2021 zullen De Hoppefesten nog groter, beter en sterker zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.