Hoeveverkoop doet goede zaken

De Vlashoeve in Uitkerke doet goede zaken. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Nu een bezoekje aan het grootwarenhuis of de weekmarkt niet meer hetzelfde is, zit de hoeveverkoop duidelijk in de lift. Op De Vlashoeve, een landbouwbedrijfje in Uitkerke, draaien Herman Franco, echtgenote Lieve Leuridan en dochter Sigrid in deze crisistijden drie keer zoveel omzet.

Crisis voor iedereen? Op De Vlashoeve in Uitkerke varen ze er wel bij: de verkoop is daar sinds de strenge coronamaatregelen spectaculair gestegen. “Elke dag is het een komen en gaan van fietsers en wandelaars. De mensen kopen wat ze willen en hier staan ook geen files zoals aan de supermarkten. Hopelijk blijft dit effect na de crisis nog een tijdje aanhouden en blijven de mensen lokaal aankopen”, zegt Herman.

De automaten met aardappelen, ajuinen en zelfgemaakte confituur worden verschillende keren per dag aangevuld. “Ook hier gelden uiteraard de coronaregels: de afstand wordt gerespecteerd, de deurtjes van de automaten worden twee keer per dag ontsmet.”

Er staat ook ontsmettingsmiddel om de handen te wassen. “En de meeste mensen maken daar gebruik van”, klinkt het. Klanten kunnen op een blaadje hun wensen neerschrijven. “Want communicatie is er op dit moment weinig. De mensen doen hun boodschappen en that’s it.”

Eén klant vraagt zich alvast af wanneer er weer aardbeien zijn. “De eerste hebben we gisteren binnengekregen”, zegt Herman, “maar echt fraiseweer is het nog niet…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier