Hittetelefoon zorgt voor afkoeling

Schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken. © (Foto DRD)
Redactie KW

Mensen die door verhoogde temperaturen of ozonconcentraties niet-medische hulp nodig hebben en hiervoor in hun naaste omgeving geen oplossing vinden, kunnen voortaan terecht bij de ‘Hittetelefoon’ van het Sociaal Huis.

“De zomer staat niet meer voor de deur, hij ligt al languit op de sofa,” stelt schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken (CD&V). “Misschien brengt hij wel een hittegolf of hoge ozonpieken mee. Daarom roepen we iedereen op om een helpende hand te verlenen aan kwetsbare personen in hun omgeving die heel wat last ondervinden van zomerse temperaturen.”

“De Hittetelefoon richt zich tot alle mensen die door de verhoogde temperaturen of ozonconcentraties niet-medische hulp nodig hebben en hiervoor geen onmiddellijke oplossing hebben in hun naaste omgeving. Onze medewerkers plannen na een telefoontje zo snel mogelijk een huisbezoek en kunnen bijvoorbeeld water ter beschikking stellen, het huis verluchten, eventueel doorverwijzen naar andere diensten, advies verlenen…”

De hittetelefoon is operationeel tijdens de kantooruren van het Sociaal Huis op het telefoonnummer 056 73 63 30. Buiten de kantooruren kunnen hulpbehoevenden uiteraard altijd terecht bij de wachtdiensten van de dokters op het nummer 1733.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier