Hilde Vandermeeren maakt comeback en schrijft weer thrillers

Hilde Vandermeeren bij de kaft van haar boek Scorpio, dat in het Engels vertaald wordt en door een bekende filmproducent geselecteerd werd.©Johan Sabbe
Hilde Vandermeeren bij de kaft van haar boek Scorpio, dat in het Engels vertaald wordt en door een bekende filmproducent geselecteerd werd.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De Torhoutse Hilde Vandermeeren, vorig jaar gestopt als misdaadauteur, schrijft opnieuw thrillers. Een verrassende comeback, waar de liefhebbers van het betere spannende verhaal alleen maar blij om kunnen zijn. “Het goede nieuws over mijn boek Scorpio, dat in het Engels vertaald wordt, heeft me over de streep getrokken”, zegt ze.

Op vrijdag 11 juni om 19 uur in de tuin de Brouckere heeft de uitreiking van de Torhoutse cultuurprijzen plaats. Hilde is genomineerd voor de Lifetime Achievement Award . Als de jury haar meer stemmen toekent dan Freddy Nauwynck, Norbert De Cuyper en stadsdichter Joris Denoo, mag ze de trofee mee naar huis nemen. “Geen idee of ik het word”, zegt ze. “Sowieso vind ik het fijn dat ik tot de vier genomineerden behoor. Ik zal tijdens het evenement bekendmaken dat ik weer aan het schrijven ben.”

Het geheel wordt digitaal uitgezonden via FB-live en op de website van de stad.

Opnieuw spannende verhalen schrijven

Hilde Vandermeeren (50), getrouwd met Patrick Rosselle (52) en moeder van Lieselot (24) en Fien (22), woont in de Koddaardstraat op de wijk De Goede Herder. Ze heeft psychologie gestudeerd en eerst tien jaar als leerkracht aan het MMI in Kortemark lesgegeven. Daarna is ze 13 jaar zelfstandige auteur in hoofdberoep geweest: tot maart van vorig jaar. Ook was ze 11 jaar hoofdredacteur van het jongerenmagazine Kits. Ze heeft in het volwassenenonderwijs CVO Miras in Kortrijk weer met het lesgeven aangeknoopt. Voorts is ze docent schrijven aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten in Roeselare.

Ik ben herbegonnen en ik heb er zin in

“Het is zeker niet mijn bedoeling om opnieuw van mijn pen te leven”, zegt ze. “Maar ik ben weer spannende verhalen aan het schrijven voor mijn vertrouwde Nederlandse uitgeverij Volt, het vroegere Q, onderdeel van Singel Uitgeverijen. Ik had me voorgenomen dat mijn afscheid van het schrijverschap definitief zou zijn, maar blijkbaar mag je nooit nooit zeggen. Want kijk: ik ben herbegonnen en heb er zin in.”

Selectie van boek Scorpio door tv-producent

Wat bij Hilde de doorslag voor haar comeback gaf? “Mijn thriller Scorpio . Die verschijnt in oktober van dit jaar in het Engels in Groot-Brittannië. Een publicatie bij de uitgeverij Pushkin Press in Londen. Nooit eerder werd een boek van een vrouwelijke Vlaamse misdaadauteur vertaald. Dat dit nu met mij gebeurt, heeft me gemotiveerd om na wat wikken en wegen uiteindelijk toch niet met het schrijven te stoppen.”

Scorpio werd in het voorjaar van 2016 uitgegeven bij het Nederlandse Q. Een lijvig boek van 320 pagina’s over een huurmoordenaar die de opdracht krijgt om een kind om te brengen, maar daarover met gewetensproblemen worstelt. Scorpio, de criminele organisatie waarvoor de huurmoordenaar werkt, ontziet echter niemand.…

“Bovendien werd mijn boek Scorpio geselecteerd door Walter Iuzzolino, de Italiaanse filmproducer van het wereldwijde tv-netwerk Walter Presents ”, vervolgt Hilde. “Veel kan ik daar nog niet over kwijt, maar dikke kans dat er iets moois uit voortvloeit. Duimen dat het allemaal lukt.”

“Toen ik vorig jaar meldde dat ik als auteur stopte, hebben de reacties van de lezers me uiteraard deugd gedaan. Mensen mailden me dat ze dankzij mijn boeken weer met lezen begonnen waren. Velen hoopten toen al dat ik de draad ooit zou heropnemen. Dat doet je vanzelfsprekend iets.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier