Hilde Crevits op bezoek bij OptimaT uit Lichtervelde

foto Kurt © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) bracht vorige vrijdag een bezoek aan maatwerkbedrijf OptimaT.

Tijdens het bezoek werden de minister en burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) verwelkomd door enkele werknemers van het maatwerkbedrijf. Algemeen directeur Hein Moerman, financieel en HR-directeur Marianne Deseure en productiedirecteur Pascal Voets zorgden voor een rondleiding door de cleanroom, een gloednieuwe ruimte die vorig jaar operationeel werd voor het produceren van medisch materiaal. Het kan ook dienen in andere sectoren, zoals de micro-elektronica, lucht- en ruimtevaart. Daarna werd nog de werking van de overige afdelingen en diensten belicht.

OptimaT is een maatwerkbedrijf, gevestigd in Lichtervelde. OptimaT wil in samenwerking met bedrijven en partners passende en duurzame tewerkstelling aanbieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat ze zich maximaal kunnen ontplooien en zich volwaardig kunnen integreren in de samenleving. OptimaT profileert zich als een up-to-date toeleveringsbedrijf met tal van performante activiteiten in diverse sectoren. Zo heeft OptimaT negen verschillende productieafdelingen: assemblage, elektromontage, houtbewerking, metaalbewerking, poederlakken, scandienst, verpakking, textiel en cleanroom. Daarnaast levert het ook drie verschillende diensten: poetsdienst, schilderdienst en groendienst.

OptimaT ontstond in 1974 en telt ondertussen meer dan 500 werknemers en heeft een productieoppervlakte van 60.000 vierkante meter. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier