Heuvelland heeft nieuwe website

© (Foto EF)
Redactie KW

Vanaf deze morgen kan je terecht op de nieuwe website van de gemeente Heuvelland. “Voor het gemeentebestuur is en blijft inspraak en communicatie met de burger een belangrijke prioriteit. Om dat te versterken werd besloten een nieuwe website te creëren. De vorige website was aan een grondige update toe, maar we verkozen om verder te gaan en meteen een nieuwe website te lanceren.” zegt schepen Wieland De Meyer.

De site werd gemaakt via een raamcontract van de Vlaamse overheid, waardoor we meteen van start konden gaan met de inhoud van de site. De communicatiedienst van de gemeente koos ervoor om meteen het concept van de site radicaal te veranderen. In plaats van een site vol titels en tekst, werd gekozen voor een laagdrempelige site die vertrekt van wat de burger zoekt in plaats vanuit de logica van de diensten.

Op de homepage staat centraal de zoekbalk. De meeste mensen zoeken niet in menu’s, maar zijn gewoon om te zoeken met een zoekbalk zoals ze dat ook doen in google. Via de zoekterm vind je snel wat je zoekt, zonder doorheen de hele site te moeten surfen.

Wie toch liever op de klassieke manier zoekt of niet direct terugvindt wat hij zoekt kan via het menu rechtsboven op de klassieke manier de site bezoeken.

Onder de zoekbalk staan 4 grote icoontjes met zaken die veel gezocht worden:

– De agenda “UIt in Heuvelland”, met alle activiteiten die in Heuvelland plaatsvinden.

– Het thuisloket. Via dit e-loket kunnen tientallen attesten en uittreksels aangevraagd worden van thuis uit, maar kom je ook op de webshop voor alle gemeentelijke activiteiten terecht.

Meldpunt: Via een online formulier kunnen allerlei meldingen doorgegeven worden aan de gemeentelijke diensten.

Toerisme: Heuvelland blijft uiteraard een sterk toeristische gemeente. Toeristen die op de gemeentelijke site terechtkomen worden zo meteen doorgestuurd naar de toeristische website, die een aparte site blijft.

Onder deze vaste icoontjes staan de praktische contactgegevens van de gemeente en de nieuwsberichten.

“De hele website is dus ontworpen vanuit het oogpunt van de gebruiker, en daardoor ook zeer toegankelijk. Het grote lettertype en de eenvoudige zoekfuncties zorgen dat de burger er zeker snel zijn weg in zal vinden. De prachtige foto’s zorgen dat het geheel een aantrekkelijk karakter gekregen heeft.” besluit schepen De Meyer.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier