Heulse oud-leraar Milo Beauprez overleden

Wijlen Milo Beauprez gaf les in Spes Nostra Heule. © NOM
Redactie KW

Op maandag 2 november is Milo Beauprez op 75-jarige leeftijd overleden in AZ Groeninge. Vier maanden geleden raakte de bekende oud-leraar van Spes Nostra in Heule ernstig gewond toen hij tijdens een wandeling met zijn echtgenote door een fietser omvergereden werd. Sindsdien verbleef hij in het ziekenhuis.

Milo groeide op in Beveren-Roeselare. Hij behaalde in Oostende het diploma van ingenieur en volgde daarna een lerarenopleiding (D-cursus). Van 1967 tot zijn pensioen in 2005 was hij leraar aan de tso-afdeling van Spes Nostra. Hij gaf er vooral wiskunde en informatica.

“Hij was een rustige, aangename collega en een gedreven leraar”, zegt directeur Frederik Tack. “Hij organiseerde ook vele naschoolse activiteiten zoals modeshows, textieldagen en schoolfeesten. Hij was niet alleen theoretisch sterk onderlegd, maar ook praktisch en technisch.”

‘Engelengeduld’

“Een extra troef wanneer bijvoorbeeld stands gebouwd moesten worden of klassen gerenoveerd. Zijn oud-leerlingen zullen zijn engelengeduld waarderen waarmee hij soms moeilijke wiskundige materie wilde overbrengen aan álle leerlingen.”

Zijn praktische en technische kennis kwam ook thuis goed van pas en niet het minst bij bouw- of verbouwwerkzaamheden bij zijn kinderen. Hij werkte ook graag in zijn tuin en ging veel fietsen en wandelen.

Milo was vader van vier kinderen: Laurenz, David, Maureen en Filip. Laurenz en David zijn bekend als oud-wielrenners. Hij had acht kleinkinderen en een eerste achterkleinkind is op komst.

Milo was getrouwd met Frieda Vanderbeke. Ze woonden vele jaren in de Slagling in Heule en nu in de Stoppel in dezelfde buurt in de Tinekeswijk. Het afscheid heeft op maandag 9 november plaats in intieme familiekring. (NOM-Begr. Sereni/Debonné)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier