Hervé Haeck op zoek naar Vijfse oorlogsborelingen

Hervé Haeck en zijn echtgenote Anita Devos, die samen met de werkgroep hun schouders onder de reünie zetten. © IVD
Redactie KW

Hervé Haeck, die de afgelopen jaren al dikwijls aan de feesttafel zat met mensen uit zijn geboortejaar 1944 en uit het geboortejaar 1945 van zijn vrouw Anita Devos, vatte het plan op om een reünie te houden met alle Vijfse oorlogsborelingen.

“De afgelopen jaren vierden wij met de Vijvenaars van de geboortejaren 1944 en 1945 en diegene die school liepen in Vijve alle speciale verjaardagen. Uiteraard hoort de 75ste verjaardag ook in dat rijtje thuis”, verklaart Hervé Haeck.

“Tijdens een fietstocht kreeg ik echter het idee om die reünie uit te breiden naar de geboortejaren 1940 tot 1945, alle oorlogsbaby’s zeg maar. Overal wordt de Tweede Wereldoorlog herdacht en waarom zouden wij dat op onze manier ook niet doen? Ik legde dat idee voor aan Ignace Verschelde en hij was er meteen voor gewonnen, maar de uitwerking is niet zo evident.”

Privacy

“De wet op de privacy maakt het ons niet gemakkelijk om iedereen op te sporen en bovendien zijn veel Vijvenaars in de loop der jaren verhuisd. Wij lanceerden al een oproep op Facebook en wij contacteerden ook al verschillende personen die vroeger de samenkomsten voor hun geboortejaar organiseerden. Voor de jaren 1944 en 1945 is er geen probleem omdat wij over die gegevens beschikken door onze vroegere bijeenkomsten, maar de andere geboortejaren liggen een stuk moeilijker”, legt Hervé uit.

De datum ligt vast op 20 oktober en het thema is ‘oorlog’. Alles wordt nog verder uitgewerkt worden. “Daar is de werkgroep die verder bestaat uit André Lavaert, Freddy Deleersnijder, Anita Devos, Lucrèce Cappon, Willy Vanherreweghe en Ignace Verschelde al volop mee bezig”, vult Hervé aan. (IVD)

Info: wie er wil bij zijn, kan contact opnemen met Hervé Haeck via hervé. haeck@telenet.be of 0479 33 54 11

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier