Heraangelegd Marollenplein geopend

© (Foto PDV)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In de Damse deelgemeente Sijsele werd het heraangelegde Marollenplein, thuisbasis van diverse jeugdverenigingen en het Marollencomité, feestelijk geopend. Het nieuwe plein beschikt onder meer over een wijkspeelplein en een amfitheater én er blijft ruimte voor het plaatsen van een grote feesttent.

Het Marollenplein bevindt zich tussen de Molenstraat en de Dorpsstraat en doet ook dienst als verbindingsweg voor wandelaars en fietsers. Het Damse stadsbestuur liet, na inspraak van de buurt en de gebruikers, het Marollenplein aanpassen om er nog meer een ontmoetings- en buurtevenementenplein van te maken. De kostprijs voor de vernieuwing bedraagt 100 000 euro. “We hebben de beschikbare ruimte op het Marollenplein geoptimaliseerd”, licht schepen voor jeugd en groen Eveline Van Quekelberghe (CD&V) toe. “Het grasplein is nu doorbroken waardoor de belevingswaarde van dit buurtplein verhoogde. Het plein nodigt vooral de kinderen nu meer dan ooit uit om er gebruik van te maken.”

Het Marollenplein wordt gebruikt door de buurt en door verenigingen. Naast het Marollencomité die er jaarlijks een kermis organiseert, hebben KSA Sijsele, Chiro Sijsele en KLJ Sijsele hun vaste stek in het jeugdgebouw op het plein. De verenigingen werden betrokken bij het ontwerp door Grondig Groen en buurtbewoners mochten twee keer hun suggesties en opmerkingen formuleren. Het nieuwe plein beschikt over wijkspeelplein met zandbak en een speelberg met glijbaan. Het amfitheater kwam er op expliciete vraag van de jeugdbewegingen. Bij de inplanting van de verschillende spelelementen werd rekening gehouden met de mogelijkheid om op het plein een grote festivaltent te kunnen blijven plaatsen. Dat was een grote bezorgdheid van het Marollencomité. Het Marollenplein bevindt zich tussen de Molenstraat en de Dorpsstraat en doet daarom ook dienst als verbindingsweg voor wandelaars en fietsers.

Om hun comfort te verhogen werd over het terrein een verhard pad aangelegd. “Deze investering is een mooi voorbeeld van de manier waarop we Damme verder willen laten evolueren tot een slow city. Damme geeft tijd voor ontmoeting, ontdekking en ontplooiing. Op dit vernieuwde plein willen we de mensen daarvoor alle kansen geven”, besluit burgemeester Joachim Coens. “Dit is dus een plek waar de buurt kan samen komen. We hopen dat het blijvend het hart van de buurt zal zijn en dat het ook in de toekomst zal blijven bijdragen tot een gezond en rijk verenigingsleven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier