Help Klerken om te toveren tot feeëriek kerstdorp

Op de foto zien we het bestuur van de Landelijke Gilde Klerken met Dries Sampers, Marc Herreman, Siegfried Lefevere, Gregory Hillewaere en Johan Parmentier, gehurkt links Birger Kimpe en rechts Werenfried Lefevere. (foto ACK) © type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

De Landelijke Gilde Klerken wil in december Klerken omtoveren tot een gezellig feeëriek kerstdorp. Om dat te verwezenlijken, roept de gilde de dorpsbewoners op om zelf een mooi versierde kerstboom voor hun deur te zetten. Wie zelf geen kerstboom kan halen, kan er eentje bij de gilde bestellen. Hij wordt dan gratis aan huis geleverd.

“Na onze succesvolle zeepkistenrace tijdens de kermis, wilden we ook deze winter nog een activiteit organiseren”, vertelt voorzitter Gregory Hillewaere. “Spontaan kwamen bij de bestuursleden enkele reacties los en uiteindelijk kwamen we tot een besluit: we gaan het hele dorp erbij betrekken. We willen warmte en gezelligheid brengen; een lichtpunt, stralend van hoop en moed, in deze moeilijke tijden. Zowel de eigen inwoners als de bezoekers zullen kunnen genieten van deze stille boodschap.”

Kerstboom aan huis

“Als iedereen in het dorp wil meewerken, wordt Klerken het gezelligste dorp van Vlaanderen”, vervolgt Gregory. “Wat vragen we van de inwoners? Dat ze allemaal een kerstboom aan hun voordeur zetten, zodat iedereen die kan bewonderen. De drie mooiste kerstbomen worden uitgeloot en de winnaars krijgen een gratis drankkaart, die in het Heuvelhuis, bij een van onze volgende activiteiten, kan worden geconsumeerd.” De Landelijke Gilde heeft ook een oplossing voor de mensen die geen tijd of mogelijkheid zien om een kerstboom te gaan halen. “Soms is het voor mensen moeilijk om een kerstboom te halen, daarom hebben we met onze vereniging besloten om zelf kerstbomen te verkopen en gratis aan huis te leveren. Men betaalt enkel de kerstboom. Die kost 15 euro”, verzekert Gregory. “We zijn nog maar pas begonnen en de helft van de kerstbomen die we besteld hadden, is al verkocht. Het zijn vooral particulieren die een kerstboom hebben besteld. De handelaars blijven hierin, op één na, een beetje achter. Daarin ben ik wel wat teleurgesteld. Misschien zetten ze hun eigen kerstboom en dat is natuurlijk ook prima. We hopen in ieder geval dat ook zij willen deelnemen aan het omtoveren van ons dorp.” De kerstbomen zijn te bestellen via een berichtje op het nummer 0496 53 33 35 (Gregory Hillewaere) met uw naam en adres, of via de Facebookpagina Landelijke Gilde Klerken. Betalen kan cash of met Payconic. De kerstbomen worden tussen 26 en 30 november bij jou thuis geleverd. Een datum om alvast te noteren: kerstboomverbranding op 14 januari! (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier