De bemanning van de Lau Gré had de wal gemeld dat het schip met motorpech en een golf water te maken had gekregen. De vissers gingen in op de suggestie om plaats te nemen in hun reddingsbootje, aldus de regionale krant La Voix du Nord. Omstreeks 06.00 kwam dan een reddingsoperatie op gang.

De boot zonk zowat 30 kilometer buiten de kust, aldus de maritieme prefectuur. "De vijf personen aan boord van het schip werden opgepikt door een Belgische helikopter (de nieuwe NH90, red.) van de basis van Koksijde en werden overgebracht naar Oostende. Er vielen geen gewonden", aldus de maritieme prefectuur.

Volgens La Voix du Nord zijn de opvarenden van de vissersboot naar Duinkerke overgebracht.

(BELGA)

De bemanning van de Lau Gré had de wal gemeld dat het schip met motorpech en een golf water te maken had gekregen. De vissers gingen in op de suggestie om plaats te nemen in hun reddingsbootje, aldus de regionale krant La Voix du Nord. Omstreeks 06.00 kwam dan een reddingsoperatie op gang.De boot zonk zowat 30 kilometer buiten de kust, aldus de maritieme prefectuur. "De vijf personen aan boord van het schip werden opgepikt door een Belgische helikopter (de nieuwe NH90, red.) van de basis van Koksijde en werden overgebracht naar Oostende. Er vielen geen gewonden", aldus de maritieme prefectuur.Volgens La Voix du Nord zijn de opvarenden van de vissersboot naar Duinkerke overgebracht.(BELGA)