Heksenstoet uitgesteld

© (Foto NVZ)
Redactie KW

De 47ste Heksenstoet die normaal op 25 juli 2021 door de straten van Beselare zou stappen is uitgesteld en wordt verplaatst naar 31 juli 2022.

De tweejaarlijkse Heksenstoet is echt een toeristische topper, telt 1.100 figuranten en trekt 30.000 bezoekers naar de toveressenparochie Beselare. “Met de eerste zware coronagolf in maart 2020 slaakten vele inwoners van Beselare een zucht. Gelukkig is er in 2020 geen Heksenstoet en er werd uitgekeken naar 25 juli 2021 voor de 47ste editie van de Heksenstoet, ” klikt het bij de vzw Heksenstoet.

“Maar het coronavirus slaat opnieuw hardnekkig toe en na veel denkoefeningen, overleg en informatie in te winnen bij de overheid hebben we met het voltallige bestuur de moeilijke en pijnlijke beslissing genomen om de 47ste editie van de Heksenstoet op 25 juli 2021 één jaar uit te stellen naar de laatste zondag van juli in 2022, namelijk 31 juli 2022.”

Coronamaatregelen

In normale tijden waren de werkgroepen regie, wagens, creatieve, publiciteit al druk bezig met de voorbereiding van de volgende Heksenstoet. Ook de andere werkgroepen maakten zich klaar om vanaf november er in te vliegen.” Helaas is dit momenteel niet mogelijk om deze voorbereidingen veilig te laten verlopen. Na het invullen van het COVID Event Risk Model (CERM), wat verplicht is voor alle evenementen, hebben we ook vastgesteld dat het absoluut onmogelijk is om onze Heksenstoet ‘coronaproof’ te laten doorgaan en dus de gevraagde maatregelen te respecteren,” stelt Heidi Ingelbeen secretaris van de vzw Heksenstoet.

Alternatief

“Als de gezondheidssituatie opnieuw, en vooral tijdig, veel beter wordt dan leeft de gedachte om een kleinschalig alternatief programma uit te werken rond de laatste zondag van juli in 2021. Maar momenteel is het nog veel te vroeg om daar een beslissing in te kunnen nemen,” besluit Heidi.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier