Heibel rond verhoging tweedeverblijftaks in Middelkerke

© belga
Redactie KW

Patrick Bruggeman uit Brugge is niet te spreken over de verhoging van de tweedeverblijftaks die het gemeentebestuur van Middelkerke invoert.

Volgens Patrick Bruggeman is het moment heel slecht gekozen om die verhoging van 200 euro door te voeren omwille van het gegeven dat de tweedeverblijvers pas terug naar hun appartement mogen sinds de lockdown en velen er zelfs nog niet kwamen dit jaar. Hij stelt in een schrijven, dat hij stuurde naar de pers, ook nog dat de burgemeester de verblijftaks in het geniep verhoogt. “Wij, als tweedeverblijvers betreuren deze geniepige manier van handelen“, laat Patrick Bruggeman nog weten.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker zegt dat de verhoging er inderdaad is gekomen, maar dat dit zeker niet op een geniepige manier gebeurd is. “De verhoging is vorig jaar reeds beslist, aangekondigd en gecommuniceerd. We hebben als gemeentebestuur beslist om de belasting op arbeid te verlagen en zodoende de personenbelasting op 0 procent te brengen en daar zijn we mee bezig, maar dat moet worden gecompenseerd en daarom ook dat we vorig jaar reeds aankondigden dat de belasting op tweede verblijven en onbebouwde percelen grond zou worden opgetrokken.”

Domicilie

“Je moet weten dat er sedert 2007 geen aanpassing meer is gebeurd op de tweedeverblijftaks en dat we, zelfs na de verhoging, nog steeds de derde laagste van de hele kust zijn. Neem bijvoorbeeld Oostende, daar betaalt een tweedeverblijver 1.000 euro en in Koksijde is dat 1.100 euro. Iedereen die een tweede verblijf heeft in onze gemeente is vrij om zich hier te domiciliëren en zal in dat geval net zoals de andere inwoners geen tweedevrblijftaks en straks ook geen personenbelasting meer moeten betalen”, besluit de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier