Handelaars Boulevard willen ook bij vzw Centrummanagement horen in Oostende

Redactie KW

De handelaars van de Alfons Pieterslaan zijn verontwaardigd omdat ze niet opgenomen worden in de nieuwe vzw Centrummanagement. Dat zegt de handelaarsbond De Boulevard.

Vorige week werd de nieuwe vzw Centrummanagement voorgesteld, die onder leiding van een centrummanager het handelsapparaat in het stadscentrum zal harmoniseren en dynamiseren. De nieuwe vzw overkoepelt de handelaarsbonden van het centrum, die geen lidgeld voor hun handelaarsbond meer zullen moeten betalen en ook geen citytaks. Het Economisch Huis en het stadsbestuur stellen samen 130.000 euro per jaar ter beschikking.

“Maar wij worden niet bij het centrum gerekend”, zegt voorzitter van de vzw De Boulevard Myriam Vyvey. “Wij hebben nochtans een groot en divers aanbod aan zelfstandige handelszaken. Ik ben lid van de Economische Raad en liet daar al een jaar geleden weten dat wij ook deel willen uitmaken van de vzw Centrummanagement. De meeste van onze handelszaken zijn niet op zondag open, maar heel wat zaken in het centrum zijn dat ook niet. Wij horen bij de Belle Epoquewijk, zegt het Economisch Huis, maar wat voor meerwaarde biedt ons dat? Wij hopen alsnog bij de vzw Centrummanagement te worden opgenomen.”

Gedelegeerd bestuurder van het Economisch Huis Gunther Vanpraet reageert dat de vzw De Boulevard het aanbod kreeg om samen met de handelaarsbonden ‘t Kroontje en ‘t Paard in een gelijkaardige vorm van management voor de Belle Epoquewijk te stappen – de omgeving van Petit Paris, maar verkozen daar niet op in te gaan. “De Alfons Pieterslaan is het centrum niet, dat is een afzonderlijke zone, onder meer doordat de meeste zaken op zondag dicht zijn. Dat is niet minderwaardig en heeft zelfs veel potentie, maar het is anders. Maar onze deur blijft open staan om samen te werken.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier