Haantjesgedrag op de Briekenhoekwijk in Wervik

Redactie KW

Enkele bewoners klagen reeds geruime tijd over hanen die hun nachtrust verstoren.

Enkele bewoners van de Briekenhoekwijk, op een boogscheut van het centrum, klagen reeds geruime tijd over het kraaien van enkele hanen. De dieren “verstoren hun nachtrust”.

Twee hanen, één wijk

Zowel een bewoner van de Kasteelstraat als een bewoner van de Ter Puttestraat hebben elk een haan. De eigenaars van de dieren wonen slechts op enkele meters van elkaar. Meestal kraaien hanen bij het opkomen van de zon, wat op zich al voor de nodige decibels zorgt.

Daarnaast kraait een haan om zijn territorium af te bakenen. Wanneer er dan andere hanen in de buurt zijn, kraait het dier nog harder. Hij duldt geen andere hanen in de omgeving. Dat verklaart het vroege “ochtendconcert” op de Briekenhoekwijk.

Commentaar op sociale media

Daar hebben sommige buurtbewoners dus blijkbaar last van. Een bewoonster uitte haar ongenoegen op de Wervikse Facebookpagina waarbij ze zich afvroeg of er nog anderen in de Kasteelstraat het “haantjesgedrag” beu zijn. Dat zorgde voor heel wat komische reacties, zoals “Beter een kraaiende haan dan een ruziënde buur”.

Andere buurtbewoners vinden het hanengekraai zalig. Niet iedereen kan zich vinden in de “klaagzang” van de Briekenhoekbewoonster, die onverdraagzaamheid verweten wordt. Ook gaf iemand een recept mee over hoe je coq au vin het best bereidt…

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier