Gullegem rouwt om Jenny Rousseau van Het Stadium

Thuis in Gullegem is in de nacht van 28 op 29 oktober Jenny Rousseau (76), de vroegere uitbaatster van café Het Stadium in de Koningin Fabiolastraat, overleden. Het dorp verliest daarmee een echt icoon.

Jenny Rousseau stond 55 jaar achter de tapkraan. © AV

Jenny werd op 16 maart 1944 in Sint-Eloois-Winkel geboren in een warm gezin met vier dochters. Op haar 15de ging ze er werken als dienster in zaal Den Boerenbond, de zaak van haar tante. Daar leerde ze haar latere man, Gullegemnaar Willy Cottyn, kennen.

Op haar twintigste verjaardag in 1964 startte ze als nieuwe waardin in de zaak van Willy zijn ouders: café Het Stadium in de Koningin Fabiolastraat 111. Jenny en Willy trouwden in 1966. Ze kregen twee dochters: Isabelle en Nathalie.

55 jaar achter tapkraan

Terwijl zij zich verder om het café bekommerde, startte Willy naast de deur een tabakswinkeltje en frituur. Die laatste groeide uit tot het voormalige restaurant Het Stampkot en wordt nu door dochter Isabelle en kleindochter Florence uitgebaat als luxe dameskledingzaak Vestiti Flo.

In 1997 overleed Willy aan kanker. Jenny bleef er tot in 2019 het café openhouden. Toen ze op haar 75ste verjaardag (op 16 maart) voorgoed de deur van de zaak achter zich dicht trok, had ze er 55 jaar achter de tapkraan gestaan.

Uitvaart via livestream

Het café fungeert momenteel nog tijdelijk als jeugdhuis. Op termijn wordt het pand afgebroken en vervangen door appartementen.

De uitvaartdienst voor Jenny heeft plaats in besloten kring op woensdag 4 november om 11.30 uur. Wie dit wenst, kan de dienst via livestream volgen op www.ghillemyn-uitvaartzorg.be. (AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.