Groot scherm op Torhoutse Markt voor EK voetbal in Duitsland

Een foto van bijna acht jaar geleden, toen de wedstrijden van de Rode Duivels op de Torhoutse Markt vertoond werden. Nu, zoveel later, zal dat opnieuw gebeuren naar aanleiding van het EK voetbal in Duitsland. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Torhout plaatst een groot scherm op de vernieuwde Markt om de matchen van de Rode Duivels op het EK voetbal in Duitsland live te tonen. Dat EK heeft van 14 juni tot en met 14 juli plaats. Er nemen 24 landenploegen deel.

In eerste instantie zullen de drie wedstrijden van België in de groepsfase te zien zijn: op maandag 17 juni om 18 uur tegen Slowakije, op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië en op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne.

Kans voor de horeca om goede zaken te doen

Raadslid Bavo Parmentier (Groen) bracht de kwestie maandagavond ter sprake tijdens de zitting van de gemeenteraad. “Het plaatsen van een groot scherm op de Markt en de te verwachten volkstoeloop kunnen de lokale horeca de kans geven om goede zaken te doen”, zei hij. “Heel wat mensen zullen langskomen om bij een drankje en/of een hapje voor de Rode Duivels te supporteren.”

“We zullen effectief een groot scherm plaatsen”, bevestigde schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt (CD&V). “Het zal aan de voorzijde van het oud-stadhuis opgesteld staan. Jong en oud zullen op die manier de kans krijgen om samen in openlucht de Rode Duivels aan te moedigen en van het voetbal te genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier