Groen licht voor nieuwe kleedkamers Krachtbalclub Sporting Brugge

Redactie KW

Voor deze werken kan de krachtbalclub rekenen op een subsidie van 157.000 euro van de stad.

Het Brugse stadsbestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor de nieuwe kleedkamers voor de Krachtbalclub Sporting Brugge. Voor deze werken kan de krachtbalclub rekenen op een subsidie van 157.000 euro van de stad.

Faciliteiten ook beschikbaar voor scholen

Het clubhuis zal uitgebreid worden met nieuwe kleedkamers en een bergruimte. Nu gebruikt de club de kleedkamers van de sporthal. Door de groei van de club, die nu reeds 93 leden en 11 teams in competitie telt, had de club echter meer plaats nodig. De dames en heren moesten vaak wachten om de douchen te kunnen gebruiken.

De stad doet de investering, maar wil wel dat de kleedkamers kunnen opengesteld worden buiten hun sporturen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld scholen of andere Brugse verenigingen ook gebruik maken van de faciliteiten. De stad wil volgens schepen voor sport Franky Demon een inhaalbeweging doen rond investeringen in sportinfrastructuur. Voorzitter Willy de Jonge van Krachtbalclub Sporting Brugge is tevreden met de inspanningen van de stad Brugge. Hij wees er op dat de krachtbalclub zowat de enige sportclub is in Koolkerke die jeugd aantrekt.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier