Griezelen met Landelijke Gilde Oeselgem

Els Decock en Christian Delagrange zijn klaar voor de griezeltocht. (foto TVW) © TOM VAN HOUTTE
Redactie KW

Ook in post-coronatijden blijkt de griezeltocht van de Landelijke Gilde Oeselgem een succes van formaat. “De 1.300 kaarten voor onze organisatie met Halloween waren zelfs nog een week eerder uitverkocht dan bij de vorige 15 edities”, klinkt het.

Op zondagavond 31 oktober gaat het weer aardig spoken in Oeselgem en omgeving. De Landelijke Gilde heeft opnieuw een 100-tal figuranten en leden van de plaatselijke verenigingen opgetrommeld die wandelaars zullen doen griezelen op de 5 km lange tocht.

Geen coronapas nodig

“Hoewel de deelnemers van heinde en verre komen, zullen ook Oeselgemnaren weer verrast opkijken, omdat ze door het openstellen van privéterreinen steegjes en hoekjes passeren die ze amper kennen”, zeggen Els Decock en Christian Delagrange.

De ingeschreven deelnemers kunnen tussen 18.30 en 19.30 uur vrij de start nemen aan Leieheem. Onderweg zijn er vier stops waar telkens iets te verorberen valt. Omdat de coronaregels nog wat zijn versoepeld, moet het eerder verplichte Covid Safe Ticket niet worden voorgelegd. “We zijn een dynamische organisatie, waarbij de deelnemers nooit allemaal samen op dezelfde plek komen.”

De Landelijke Gilde roept de inwoners van de huizen die zich langs het wandeltraject bevinden op om ze in een halloweenkleedje te tooien. “We vragen dat niet zomaar, we gaan bij elk huis aanbellen”, vertelt Christian. “Niet om de mensen te dwingen, wel om hen te motiveren om mee te doen. Zo bekom je veel meer respons. Het hoeven niet allemaal griezelhuizen te worden. Wie een pompoen met een kaarsje aan de deur zet, draagt al aardig bij aan de sfeer.” Een drietal gezinnen wordt achteraf beloond met een geschenkmand. Vijf gezinnen werden bereid gevonden om als snoephuisje te fungeren voor kinderen onder de twaalf jaar.

Tickets heel snel weg

De Landelijke Gilde Oeselgem ziet al die inspanningen opnieuw beloond met een enorme respons. “De kaarten waren nog een week sneller uitverkocht dan voorheen, op iets meer dan twee weken tijd”, geeft Christian mee. “Je merkt duidelijk dat iedereen, na een jaar zonder halloweentocht weer hunkert om buiten te komen. Hadden we 1.500 tickets te koop aangeboden, ze waren ook allemaal de deur uit. We kunnen niet boven de 1.300 gaan om het te kunnen bolwerken.”

Wie volgend jaar eens de unieke sfeer van deze griezeltocht wil proeven, wordt aangeraden om al vanaf het tweede deel van september de Facebookpagina Halloween Landelijke Gilde Oeselgem in de gaten te houden. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier