Aan het begin van de herfstvakantie opende Lago Kortrijk Weide voor het eerst de deuren mét glijbanen. Die werden eerder dit jaar volledig verwoest door een zware brand. De opening van de vijf glijbanen wordt door de uitbater als een groot succes bestempeld. In de herfstvakantie alleen al kwamen meer dan 10.000 bezoekers langs.

Minimum 12 jaar

Een van die glijbanen bleek echter net een tikkeltje té spectactulair. De Zwarte Storm, goed voor snelheden tot 36 kilometer per uur, was niet voor iedereen toegankelijk en dat kwam Lago op heel wat kritiek te staan. "Wij vinden het echter belangrijk om in te spelen op de wensen van onze bezoekers", oppert centrummanager Elewin Werbrouck. "Daarom hebben we de Zwarte Storm ook aangepast en veiliger gemaakt."

Vooral in het bochtenwerk werd ingegrepen, enkele daarvan werden een stuk minder scherp gemaakt. Vrijdag werden de werken succesvol afgerond en kreeg de glijbaan opnieuw de nodige certificaten na een grondige keuring. "De veiligheidsvoorschriften werden aangepast na groen licht van de keurder zodat de Zwarte Storm nu toegankelijk is voor kinderen vanaf 12 jaar", aldus Elewin nog. "De glijbaan werd meteen getest door enkele heel enthousiaste kinderen en er volgden onmiddellijk heel lovende reacties."

Relax

In januari begint Lago Kortrijk Weide trouwens met iets nieuws: relaxnamiddagen op maandag, telkens vanaf 13.30 uur. In de hamam, de warme lagune of de sauna's kan je er volledig rust komen. Bovendien zijn de glijbanen en wildwaterbaan op dat moment nog niet open. Een kaartje voor die maandagnamiddag kost 5,5 euro per persoon. "De goedkoopste welnessbeleving van de regio", aldus de centrummanager. "Ook de kinderbaden zullen uitzonderlijk vroeg open zijn, wat mama's en papa's de gelegenheid geeft om in alle rust met hun kleine spruit te genieten van een middagje in het water."

Aan het begin van de herfstvakantie opende Lago Kortrijk Weide voor het eerst de deuren mét glijbanen. Die werden eerder dit jaar volledig verwoest door een zware brand. De opening van de vijf glijbanen wordt door de uitbater als een groot succes bestempeld. In de herfstvakantie alleen al kwamen meer dan 10.000 bezoekers langs. Een van die glijbanen bleek echter net een tikkeltje té spectactulair. De Zwarte Storm, goed voor snelheden tot 36 kilometer per uur, was niet voor iedereen toegankelijk en dat kwam Lago op heel wat kritiek te staan. "Wij vinden het echter belangrijk om in te spelen op de wensen van onze bezoekers", oppert centrummanager Elewin Werbrouck. "Daarom hebben we de Zwarte Storm ook aangepast en veiliger gemaakt."Vooral in het bochtenwerk werd ingegrepen, enkele daarvan werden een stuk minder scherp gemaakt. Vrijdag werden de werken succesvol afgerond en kreeg de glijbaan opnieuw de nodige certificaten na een grondige keuring. "De veiligheidsvoorschriften werden aangepast na groen licht van de keurder zodat de Zwarte Storm nu toegankelijk is voor kinderen vanaf 12 jaar", aldus Elewin nog. "De glijbaan werd meteen getest door enkele heel enthousiaste kinderen en er volgden onmiddellijk heel lovende reacties."In januari begint Lago Kortrijk Weide trouwens met iets nieuws: relaxnamiddagen op maandag, telkens vanaf 13.30 uur. In de hamam, de warme lagune of de sauna's kan je er volledig rust komen. Bovendien zijn de glijbanen en wildwaterbaan op dat moment nog niet open. Een kaartje voor die maandagnamiddag kost 5,5 euro per persoon. "De goedkoopste welnessbeleving van de regio", aldus de centrummanager. "Ook de kinderbaden zullen uitzonderlijk vroeg open zijn, wat mama's en papa's de gelegenheid geeft om in alle rust met hun kleine spruit te genieten van een middagje in het water."