Gloednieuw skatepark in Kooigem valt al ten prooi aan vandalen

Christophe Isembaert ontdekte de teksten op het gloednieuwe skatepark. © EDB
Redactie KW

Het gloednieuwe skatepark, dat pas een maand geleden in gebruik genomen werd, kreeg al te maken met vandalisme. Er werden zowel op het beton als op het geschilderd hout teksten aangebracht.

Door Els Deleu

Toen Mooimaker Christophe Isembaert zondagmorgen ‘t Pleintje in Kooigem wou opruimen, merkte hij op dat er teksten aangebracht werden op het nieuwe skatepark, dit zowel op het beton als op het rood geschilderd hout. “Waarschijnlijk gebeurde dit met alcoholstift”, zucht Christophe. “Dat krijg je er niet uit op het beton, en de rode verf zal moeten overschilderd worden.”

Christophe nam onmiddellijk foto’s en gaf dit door aan de politie en aan de stad Kortrijk. Er is een onderzoek gestart. “Ik vernam dat de stad klacht indiende tegen onbekenden. Er loopt ook een onderzoek. Wie iets zou gezien hebben, neemt best contact op met politiezone Vlas”, zegt hij. Een voorbijganger zag zaterdagnamiddag al de teksten ‘Fyrox’, ‘You porn’ en ‘Bike’ op het skatepark staan. “Blijkbaar hebben sommigen geen respect voor een investering van 50.000 euro van stad Kortrijk”, aldus nog Christophe.

Hangtoren

Ook de hangtoren op ‘t Pleintje achter de kerk had het al hard te verduren. Regelmatig wordt er vuiligheid gevonden, en laatst werden ook daar teksten aangebracht in graffiti. Christophe: “Toen een tijdje geleden plots enkele jongeren betrapt werden met graffitispuitbussen gooiden ze die snel weg en zetten ze het op een lopen. Ze konden niet gevat worden.”

Gloednieuw skatepark in Kooigem valt al ten prooi aan vandalen

Volgens buurtbewoners komen vaak Franstalige jongeren op ‘t Pleintje. “Die hangtoren had er ook nooit mogen komen. Wat een jongerenontmoetingsplaats zou moeten zijn, wordt misbruikt. Daar kunnen jongeren ongezien allerlei dingen doen die niet deugen. Dat trekt vandalisme aan”, luidt het. Enkele buurtbewoners hadden op ‘t Pleintje ook liever nog meer speeltoestellen voor jongere kinderen gezien. “Of dat dan uiteindelijk die vandalen zou tegenhouden, weten we natuurlijk niet. Hier zijn camera’s echt nodig. Het kan wel in Kortrijk, waarom zou het niet in Kooigem kunnen?”, besluit Christophe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier