Gemeentelijke diensten van Wingene zijn klaar voor heropstart op maandag 4 mei

© NS
Redactie KW

De huidige maatregelen rond corona kennen vanaf maandag 4 mei een versoepeling. Gemeente Wingene is er alvast klaar voor. De volledige dienstverlening wordt opnieuw opgestart.

De Nationale Veiligheidsraad zet het licht op groen voor de versoepeling van de coronamaatregelen. De eerste fase met de heropening van bedrijven gaat van start op maandag 4 mei. Daarop volgen de volgende fases als alles verder positief evolueert. Deze heropstart zal ook te merken zijn binnen de gemeente. De afgelopen weken bleef de gemeente Wingene vlot bereikbaar via de infolijn corona en de inwoners konden er ook terecht voor prioritaire dienstverlening.

De heropstart is een feit en de gemeente deed al heel wat voorbereidend werk. Vloerstickers, affiches, afgebakende wachtruimtes, plexiglas voor de loketten, een digitaal afsprakensysteem en noem maar op. Schepen van Dienstverlening Brecht Warnez verduidelijkt: “Vanaf maandag 4 mei starten we onze volledige dienstverlening terug op. Wij verwachten dus meer vragen en ook meer bezoekers over de vloer. Het is aan ons als gemeente ervoor te zorgen dat dit vlot en veilig verloopt.”

Op afspraak of via het digitaal loket

Tijdens de eerste fase kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis enkel op afspraak terecht. Zo worden lange wachtrijen vermeden en blijft de nodige afstand van 1,5 meter tussen iedereen gegarandeerd. “Achter de schermen bereiden we ook al volgende stappen voor. Van zodra het veilig en organisatorisch kan heropenen we de deuren volledig. Nu is dit het perfecte moment om ons digitaal loket in de verf te zetten. Een adreswijziging, een afschrift opvragen voor een geboorteakte en nog heel wat meer documenten kunnen opgevraagd of medegedeeld worden via de digitale weg, www.wingene.be/eloket. De afgelopen jaren hebben wij sterk ingezet op digitalisering. Daar plukken wij nu de vruchten van. De komende jaren gaan we onze gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening nog verder uitbouwen.”

(NS)

Een afspraak maken voor een van de themabalies burgerzaken, ruimte,vrije tijd of sociaal huis kan via www.wingene.be/afspraken. Dit kan ook telefonisch via het algemeen nummer 051 65 00 70 of door te mailen naar de bevoegde dienst. Personen die niet weten bij welk een dienst ze terecht kunnen voor een bepaalde vraag kunnen ook een mailtje sturen naar onthaal@wingene.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier