Gemeentebestuur ondersteunt verenigingen met evenementencheque

© Belga
© Belga
Redactie KW

De versoepeling van de coronamaatregelen geeft ademruimte om deze zomer activiteiten te voorzien. Het gemeentebestuur van Ardooie wil lokale verenigingen en organisatoren ondersteunen om dit ook effectief te doen. Dat gebeurt onder andere door de invoer van een tijdelijke evenementencheque.

Een optreden, wijkfeest of kindernamiddag, het lijkt een eeuwigheid geleden. De versoepeling van de coronamaatregelen maken dit plots weer mogelijk. Samen met lokale organisatoren wil het gemeentebestuur het sociaal leven op een veilige manier weer opstarten.

Schepen Krist Soenens: “We zijn blij dat er perspectief is voor de cultuur- en evenementensector. Deze zomer zullen onze vrijetijdsdiensten zeker aanbod voorzien. Maar daarnaast reiken we de hand aan de lokale organisatoren en verenigingen. We willen hen motiveren om samen met ons het voortouw te nemen in de doorstart na de coronacrisis.”

Eén van de bekommernissen van lokale organisatoren is het financiële plaatje. Na deze coronacrisis is er weinig zekerheid over de publieke opkomst voor openbare activiteiten. Daarnaast is er een drempel om in deze tijden sponsors aan te trekken.

“We willen niet dat een vereniging een financiële kater overhoudt als ze een voortrekkersrol opneemt. Die financiële bekommernis werken we weg door de invoer van een evenementencheque. Een organisator kan voor bepaalde kosten een tegemoetkoming krijgen, met een maximumbedrag van 500 euro. Zo hopen we verenigingen te stimuleren om deze zomer activiteiten te plannen, zodat onze inwoners weer kunnen genieten van gezellig samenzijn.”

(JM)

De evenementencheque is beschikbaar voor activiteiten in juli en augustus. Om zeker te zijn dat een activiteit in aanmerking komt voor een evenementencheque, kan de organisator principiële bevestiging aanvragen bij de gemeentelijke cultuurdienst via cultuur@ardooie.be of 051/74 78 46.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.