Gemeente Wevelgem en SPWE kopen samen klooster aan

Zuster Bernadette Beernaert, bestuurder Paul Demuynck van de scholengemeenschap, Riet Devriese, overste zusters van liefde Heule, directeur SPWe Henk Millecamp, burgemeester Jan Seynhaeve en schepen Geert Breughe zijn tevreden met de verkoop. © SL
Redactie KW

Dinsdagavond kwam de besturen van scholengemeenschap ‘Scholen aan de Leie’ en van de gemeente Wevelgem tot het akkoord om de gebouwen en tuin van het klooster in de Deken Jonckheerestraat aan te kopen.

“Een historisch moment”, noemde burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) het. “Ten eerste komt er zo een definitief eind aan een heel lange traditie, de kloostergemeenschap in het kloppend hart van de gemeente verdwijnt. Maar deze aankoop betekent ook een belangrijke stap in de uitvoering van het masterplan voor Wevelgem centrum. De ontharding van de Deken Jonckheerestraat om het campusgevoel te creëren werd eerder al aangekondigd.”

“Een ander project is het creëren van een groot plein ten zuiden van de N8. Deze aankoop brengt dat plan weer wat dichterbij. Een stuk van de kloostertuin zal onderdeel worden van dat smalle, langere plein. Ook het gebouw biedt mogelijkheden, ik denk maar aan het deeltijds kunstonderwijs of burelen die hier een plaats kunnen vinden. Niets is hierover al bepaald voor alle duidelijkheid.”

“Ook voor de onze scholengemeenschap is dit een uitgelezen kans”, aldus bestuurslid Paul Demuynck. “In al onze afdelingen loopt een expansief project, we mikken de komende jaren op een gestadige groei. We kondigden eerder al aan dat er in SPWE een derde graad komt, ook daarvoor hebben we de extra ruimte nodig. Het plein wordt een verrijking voor Wevelgem centrum, het zou mooi zijn dat dit plein ook een toegang wordt naar onze school.”

De bedoeling is nog dit jaar de koop af te ronden. Over de verkoopprijs kon nog niet gecommuniceerd worden.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier