Gemeente en OCMW zoeken partner voor bouw nieuw rusthuis in Ruddervoorde

Redactie KW

Het Oostkampse OCMW is op zoek naar een ervaren partner voor de uitbating van het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde. Op termijn zullen het OCMW en de gemeente samen met die partner een nieuwe structuur oprichten voor de bouw van een volledig nieuw rusthuis op de zorgsite Ter Luchte en de kwaliteitsvolle invulling ervan.

De gemeenteraad zette donderdagavond het licht op groen om een externe partner aan te trekken. Dat zal gebeuren via een marktbevraging waarbij alle geïnteresseerden die aan de gestelde voorwaarden voldoen zich kandidaat kunnen stellen. “We zoeken een partner die onze uitgangspunten onvoorwaardelijk onderschrijft”, stelt schepen en OCMW-voorzitter Sebastian Vande Ginste (CD&V). “We willen kwaliteitsvolle zorg, een betaalbaar aanbod dat toegankelijk is voor al onze inwoners en dit met een duidelijke verankering in de lokale gemeenschap.”

Het OCMW had aanvankelijk een renovatie van het bestaande woonzorgcentrum voorzien. Maar begin dit jaar werden die plannen afgeblazen. “Dit gebeurde nadat experten bevestigd hadden dat een investering van om en bij de drie miljoen euro in een relatief oud gebouw niet verantwoord was”, stelt Vande Ginste. “Toen werd beslist om ons nu te beperken tot opfriswerken en de stap te zetten naar een vervangingsnieuwbouw op de site.”

Kandidaat-exploitanten kunnen tot eind oktober hun kandidatuur indienen. De keuze wordt voor het einde van het jaar gemaakt. “In 2018 nemen we de tijd om het samenwerkingsmodel concreet uit te werken en de oprichting van de nieuwe structuur voor te bereiden. In de loop van 2019 wordt dit afgerond en wordt het dossier ter goedkeuring voorgelegd aan de toezichthoudende overheid.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier