"De bedoeling is om Brugge tussen 17 en 20 uur te kapen. We raden dagjestoeristen aan iets langer in het centrum te blijven", zegt de organisatie, die oproept om alles vreedzaam te laten verlopen. De gele hesjes hielden afgelopen weekend al een merkwaardige actie aan de rotonde ter hoogte van de Kinepolis in Sint-Michiels. Ruim drie uur lang stak een vijftiental actievoerders constant het zebrapad over.

De bedoeling: het verkeer hinderen en zo de aandacht vestigen op verschillende problemen. In tegenstelling tot 'les gilets jaunes' in Frankrijk gebruiken ze in Brugge absoluut geen geweld. De gele hesjes plannen een coup en willen op vier belangrijke invalswegen van en naar Brugge actie voeren. Ze zullen continu heen en weer lopen over de oversteekplaatsen aan de rotonde aan 'De Bosrand' in Sint-Michiels, de Baron Ruzettelaan in Assebroek, de Gistelsesteenweg en de Hoefijzerlaan. Opvallend: voor elke oversteekplaats hebben ze een tactiek uitgedokterd.

Zo zullen ze aan zebrapaden met verkeerslichten telkens pas 'overslenteren' vlak voor het licht op groen springt voor de auto's. Bij de politie zijn ze op de hoogte van de actie.

(MM)

"De bedoeling is om Brugge tussen 17 en 20 uur te kapen. We raden dagjestoeristen aan iets langer in het centrum te blijven", zegt de organisatie, die oproept om alles vreedzaam te laten verlopen. De gele hesjes hielden afgelopen weekend al een merkwaardige actie aan de rotonde ter hoogte van de Kinepolis in Sint-Michiels. Ruim drie uur lang stak een vijftiental actievoerders constant het zebrapad over. De bedoeling: het verkeer hinderen en zo de aandacht vestigen op verschillende problemen. In tegenstelling tot 'les gilets jaunes' in Frankrijk gebruiken ze in Brugge absoluut geen geweld. De gele hesjes plannen een coup en willen op vier belangrijke invalswegen van en naar Brugge actie voeren. Ze zullen continu heen en weer lopen over de oversteekplaatsen aan de rotonde aan 'De Bosrand' in Sint-Michiels, de Baron Ruzettelaan in Assebroek, de Gistelsesteenweg en de Hoefijzerlaan. Opvallend: voor elke oversteekplaats hebben ze een tactiek uitgedokterd. Zo zullen ze aan zebrapaden met verkeerslichten telkens pas 'overslenteren' vlak voor het licht op groen springt voor de auto's. Bij de politie zijn ze op de hoogte van de actie.(MM)