Gekapte bomen Vlaspark en pastorie krijgen tweede leven als pop-upspeeldorp

© BRU
Redactie KW

Op het voorplein van het gemeentehuis in Kuurne is een zandspeeldorp geopend voor kinderen. Tot en met Kuurne Kermis zal de pop-up voor vele uren speelplezier zorgen.

“In het verleden kregen we al meermaals de vraag om dergelijk speeldorp te bouwen”, vertelt burgemeester Francis Benoit. “Aangezien we dit jaar via het coronafonds een budget ter beschikking kregen, besloten we om een deel van dat geld te investeren in een pop-upspeeldorp. Het concept werd bedacht door Wouter Verbeke, voor de uitvoering ervan kreeg hij de hulp van een deel van het team dat ook meewerkt aan de kinderfoor. In het speeldorp zitten iets meer dan 20 bomen verwerkt, die afkomstig zijn van de voortuin van de pastoriewoning of het Vlaspark.”

5.400 euro

“Naast kinderpret kunnen ook de ouders tijdens het wachten plezier beleven aan de QR-codes die in de omgeving van de pop-up terug te vinden zijn. “Je kan zo een vijf minuten durend verhaal beluisteren, geschreven door Wim Chielens. Naast de bomen die verwerkt zitten in het zandspeeldorp werd ook 22 ton zand aangevoerd voor uren speelplezier. Het speeldorp is onderverdeeld in enkele zones. Zo heb je de zandkeuken, de zandput met schat en het parcours om te ravotten. Het prijskaartje verbonden aan het speeldorp bedraagt 5.400 euro.”

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier