Geert De Lombaerde uit Oostende brengt eigen ontbijtgranen uit

Annelies Devreese (links) en Elena Grandorge van Primeurs Achiel en Geert De Lombaerde. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ontbijtgranen, voor velen zijn ze amper nog weg te denken als start van de dag. Oostendenaar Geert De Lombaerde (58) ondervond zelf de voordelen van gezond eten en bracht daarom zijn eigen ontbijtgranen op de markt.

Geert De Lombaerde, in het dagelijks leven uitgever van OMAG Citymagazine en eigenaar van radiozender Hitfm, had een nogal ongezonde levensstijl. Tot zijn dokter hem erop wees dat hij dringend zijn levensstijl moest omgooien. “Ik ben daarop beginnen zoeken naar een goeie mix om mijn leven aan te passen. Ontbijtgranen leken mij de beste keuze als ontbijt. Je krijgt daarmee wat je nodig hebt van zaden en granen. Die bevatten heel wat oxidanten. Het kan heel wat kwaaltjes voorkomen. Zeker op oudere leeftijd is dat belangrijk”, vertelt Geert. “Ontbijtgranen alleen zijn uiteraard niet voldoende. Ik at die granen in combinatie met een uurtje wandelen, want bewegen is belangrijk, en iets gezonder eten tijdens mijn andere maaltijden.”

Ik moest mijn levensstijl dringend omgooien – Geert De Lombaerde

Eens gewoon aan zijn gezonde levensstijl besloot Geert eigen ontbijtgranen op de markt te brengen. “Heel wat van de bestaande mixen bevatten suikers, maar er zijn ook enkele heel gezonde artisanale. Wat me echter wel opviel, is dat die soorten ontbijtgranen maar een viertal verschillende soorten granen bevatten. In onze granola zitten er negen. We zijn tot dat resultaat gekomen na overleg met dokters, diëtisten en biologen om te weten te komen wat er precies in moet om zo gezond mogelijk te zijn. En zo zijn we tot de perfecte mix gekomen”, aldus Geert.

Ideale start

De ontbijtgranen van Geert worden voorlopig exclusief verkocht bij Primeurs Achiel. “Achiel is mijn favoriete kruidenierswinkel. Vooral omdat hier heel wat kwaliteitsvolle producten verkocht worden. De kans bestaat dat we later ook andere winkels in dit verhaal zullen betrekken, maar voorlopig krijgt Achiel de exclusiviteit.” Geert zag ondertussen al 15 kilogram op de weegschaal wegslinken en is blij met het resultaat. “Ontbijtgranen alleen gaan er niet voor zorgen dat je afvalt, maar het is wel de ideale start van de dag”, besluit Geert. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier