"We begrijpen echt niet waarom die werken nu net op een van de meest drukke momenten van het jaar moeten gebeuren" zegt onderneemster Patricia Vandenbroucke en N-VA-gemeenteraadslid. "Nog vorige week kreeg de oppositie tijdens de gemeenteraad een negatief antwoord op de vraag om de strandcabines vroeger te mogen installeren, zodat de mensen ze tijdens de paasvakantie al zouden kunnen gebruiken. Het belangrijkste argument dat de burgemeester aanvoerde was dat dit niet kon omdat de strandcabines het uitzicht op zee zouden verstoren voor de wandelaars en dat de mensen dan toch nog niet op het strand liggen. De tweede week van de paasvakantie zijn de gemeentediensten begonnen met op de wandeldijk en het strand tussen Sint-Idesbald centrum en Ster der Zee de houten 'schuttingen' op het zand weg te halen en het strand te nivelleren. Bulldozers reden op en af op het strand en de dijk, tussen de vele wandelaars en spelende kinderen op het strand."

"Op een bepaald moment moest men blijkbaar de werken stilleggen omdat er zoveel volk was. Het tegendeel dat het te vroeg is voor de strandcabines is dit weekend bewezen: het weer was ronduit schitterend en op de stranden van de naburige kustgemeentes zaten mensen rond hun strandcabines, onder een parasol of in een strandstoel, en de dapperste waagden zich zelfs al in zee. Meer nog: de jaarlijkse openluchttentoonstelling Cabin'Art start dit jaar op 11 mei. Zullen de strandcabines er al staan? Voor de cabineverhuurders is het alle hens aan dek om dit in orde te krijgen tussen hun andere werkzaamheden door."

"Cabin'Art is een evenement gestart door de Handelaarsbond van Sint-Idesbald en dat mettertijd werd overgenomen door de gemeentelijke cultuurdienst. Cabin'Art is een vaste waarde voor Sint-Idesbald. Het is een prima idee dat dit georganiseerd wordt in een rustiger weekend, op die manier trekken we extra volk naar onze gemeente. Jammer genoeg kunnen we er nog niet veel publiciteit voor maken momenteel: we kunnen immers geen affiches hangen aan de cabines omdat ze er nog niet staan!"

(MVDP)

"We begrijpen echt niet waarom die werken nu net op een van de meest drukke momenten van het jaar moeten gebeuren" zegt onderneemster Patricia Vandenbroucke en N-VA-gemeenteraadslid. "Nog vorige week kreeg de oppositie tijdens de gemeenteraad een negatief antwoord op de vraag om de strandcabines vroeger te mogen installeren, zodat de mensen ze tijdens de paasvakantie al zouden kunnen gebruiken. Het belangrijkste argument dat de burgemeester aanvoerde was dat dit niet kon omdat de strandcabines het uitzicht op zee zouden verstoren voor de wandelaars en dat de mensen dan toch nog niet op het strand liggen. De tweede week van de paasvakantie zijn de gemeentediensten begonnen met op de wandeldijk en het strand tussen Sint-Idesbald centrum en Ster der Zee de houten 'schuttingen' op het zand weg te halen en het strand te nivelleren. Bulldozers reden op en af op het strand en de dijk, tussen de vele wandelaars en spelende kinderen op het strand.""Op een bepaald moment moest men blijkbaar de werken stilleggen omdat er zoveel volk was. Het tegendeel dat het te vroeg is voor de strandcabines is dit weekend bewezen: het weer was ronduit schitterend en op de stranden van de naburige kustgemeentes zaten mensen rond hun strandcabines, onder een parasol of in een strandstoel, en de dapperste waagden zich zelfs al in zee. Meer nog: de jaarlijkse openluchttentoonstelling Cabin'Art start dit jaar op 11 mei. Zullen de strandcabines er al staan? Voor de cabineverhuurders is het alle hens aan dek om dit in orde te krijgen tussen hun andere werkzaamheden door.""Cabin'Art is een evenement gestart door de Handelaarsbond van Sint-Idesbald en dat mettertijd werd overgenomen door de gemeentelijke cultuurdienst. Cabin'Art is een vaste waarde voor Sint-Idesbald. Het is een prima idee dat dit georganiseerd wordt in een rustiger weekend, op die manier trekken we extra volk naar onze gemeente. Jammer genoeg kunnen we er nog niet veel publiciteit voor maken momenteel: we kunnen immers geen affiches hangen aan de cabines omdat ze er nog niet staan!"(MVDP)