Geen regenboogzebrapaden in Middelkerke

Redactie KW

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting werd het voorstel van gemeenteraadslid Robin De Lille (Groen) over de aanleg van een regenboogzebrapad in Middelkerke door de meerderheid weggestemd.

Met de aanleg van een regenboogzebrapad wil men de aandacht vestigen op diversiteit en acceptatie van holebi’s, transgenders en intersekse personen. Heel wat steden en gemeenten hebben dit al gedaan. Middelkerke doet het niet en dat zint het raadslid van Groen niet. “Hoewel Middelkerke zich had ingeschreven om vorige maand deel te nemen aan de internationale dag tegen holebi- en transfobie, maar toen werd ook de regenboogvlag niet uitgehangen. Met de aanleg van een regenboogzebrapad kon een krachtig signaal worden gegeven om dit goed te maken en een duidelijke boodschap te verspreiden.”

De Lille is er niet over te spreken dat burgemeester Dedecker het had over ombouwpakketten toen hij verwees naar transgenders, maar Dedecker zelf zegt dat dit een verwijzing is naar een ludieke uitspraak van de cabaretier Youp van ‘t Hek. Een grapje, meer niet volgens de burgemeester. “Als je geen regenboogzebrapad wil schilderen, ben je plots tégen homo’s – wat uiteraard niet zo is“, zegt Dedecker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier