Geen jubileumeditie Stripfestival in Middelkerke

© LC
Redactie KW

Het jaarlijkse stripfestival van Middelkerke dat dit jaar aan zijn 35ste editie toe was wordt afgelast door de coronacrisis.

Het festival vindt steeds plaats op het Degreefplein in het midden van de zomer en lokt telkens tienduizenden bezoekers. Organisator Jens Cordier en zijn team laten nu weten dat het festival wordt afgelast om de veiligheid van de bezoekers en de tekenaars niet in gevaar te brengen.

Heel speciale verrassing

“Het is niet mogelijk om de afstandsregels toe te passen bij de signeersessies en de opgelegde hygiënische maatregelen bij de boekenstand zou ook al een probleem vormen” zegt Jens Cordier. “Het is met heel veel spijt in het hart dat we deze jubileumeditie moeten verplaatsen naar volgend jaar, maar voor onze die hard-stripliefhebbers hebben we binnenkort iets heel speciaal in petto. Van zodra dit alles op punt staat, sturen we een bericht de wereld in.”

Door het stripfestival kreeg Middelkerke bekendheid als stripgemeente en ieder jaar werd ook een standbeeld van een stripfiguur geplaatst op de zeedijk. De jongste jaren werden stripmuren geschilderd in plaats van een standbeeld te plaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier