Geen indoortornooi KSV Pittem in de kerstvakantie:”Streep door de rekening”

"Het afgelasten van het tornooi is een nieuwe sportieve en financiële streep door de rekening", geven Andy Kindt en Jürgen Rigolle grif toe. (foto Jan)
Redactie KW

Het KSV Pittem indoortornooi voor jeugdploegen, dat traditiegetrouw tijdens de kerstvakantie zou plaatsvinden, is slachtoffer geworden van corona en zal dit jaar niet doorgaan. Wij spraken met jeugdafdelingsvoorzitter Andy Kindt en jeugdcoördinator Jürgen Rigolle over deze zoveelste tegenslag.

Het KSV Pittem Indoortornooi voor jeugdploegen, dat dit jaar aan zijn zeventiende editie toe was, is voor tal van ploegen uit de regio een afspraak die al maanden in de agenda staat. Met elk jaar meer dan 100 ploegen en meer dan 1.000 spelers van U6 tot U17 is dit voor de ploeg niet alleen sportief, maar ook financieel het hoogtepunt van het jaar. “Helaas heeft corona er dit jaar anders over beslist”, vertelt jeugdvoorzitter Andy Kindt teleurgesteld. “We hebben nochtans lang getwijfeld en waren tot midden oktober nog steeds van plan alles uit de kast te halen om het op een veilige manier toch te laten doorgaan. De zeer ongunstige cijfers en de steeds strengere regels hebben ons dan toch doen beslissen de knoop door te hakken en de plannen voor dit jaar met veel pijn in het hart op te bergen.”

Nieuwe boarding

“Los van de situatie op dit moment in Pittem en het verbod op alle evenementen, kwamen we tot de constatering dat het geen zin had door te gaan”, gaat Jürgen Rigolle verder.

“Volgens de regels zouden maar zo’n 20 mensen in de sporthal mogen staan”

“Zo leerde overleg met de burgemeester ons dat we de beschikbare ruimte voor de toeschouwers rond de boarding dienden te delen door tien om aan de veiligheidsregels te voldoen. Dit zou betekenen dat er over de hele sporthal nog 20 mensen zouden mogen staan. Daarnaast bleek dat we draconische maatregelen gingen moeten nemen om de cafetaria coronaveilig te kunnen houden gedurende het tornooi. Tenslotte gingen we, daar waar andere jaren meer dan 100 ploegen van de partij waren, het nu moeten beperken tot enkele tientallen. Dit alles ging betekenen dat ons tornooi, dat niet alleen gekend is als sportief hoogstaand maar ook om de unieke sfeer, zijn eigenheid volledig ging verliezen. Afgelasten was dan ook de enige optie. We gingen overigens voor het eerst gebruik maken van onze nieuwe boarding, die dit jaar aangekocht werd om reeds klaar te zijn tegen de aanleg van de nieuwe sportvloer. Deze is zeer licht, flexibel in gebruik, kan snel opgebouwd en weer afgebroken worden, maar is qua prijs ook wel navenant. Deze heeft ons enkele tienduizenden euro’s gekocht, een bedrag we deels betaald hebben met eigen middelen en deels met dank aan onze sponsors. We hoopten met het indoortornooi voor een stuk de investering terug te verdienen, dus ook op dat vlak betekent de afgelasting een streep door de rekening. We zullen nu van de nood een deugd maken en gaan de praktische inrichting van de boarding verder op punt zetten en gaan werk maken van de voorbereidingen op een audit die we aangevraagd hebben.”

Financieel gezond

“Het indoortornooi is overigens niet onze enige financiële tegenslag die te wijten is aan corona”, geeft Andy aan.

“Het gelegenheidscafé van KSV Pittem tijdens Zotte Maandag viel eerder dit jaar al volledig weg en ook ons jaarlijks ontbijt, waar andere jaren om en bij de vijfhonderd eters op af komen, viel in het water. Bovendien waren de voorbije maanden, door de strengere maatregelen, ook de inkomsten uit de cafetaria van de sporthal een stuk minder. Gelukkig hebben we de voorbije jaren een zekere reserve opgebouwd. Daarnaast zijn een aantal sponsors ons blijven steunen, waarvoor dank. Dit heeft ervoor gezorgd dat we zelfs dit jaar alle jeugdspelers van een nieuwe uitrusting hebben kunnen voorzien. Op dit moment zijn we financieel dan ook nog steeds gezond en komt de werking niet het gedrang. Een tweede jaar van hetzelfde zou echter wel verandering in de situatie kunnen brengen.”

“Tenslotte wil ik wel benadrukken dat ook voor ons de gezondheid van de mensen absoluut primeert. We willen uiteraard onze kinderen en jongeren laten sporten, maar mogen er niet aan denken dat een groot deel besmet zou raken.” (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier