Geen Ardooise kermiscross dit jaar

De kermiscrossers in betere tijden met in hun midden 'peter' Gianni Vermeersch. © JM
Redactie KW

Covid-19 heeft nu ook een streep getrokken door de editie 2020 van de Ardooise veldrit. Het bestuur van de kermiscrossers heeft de moeilijke beslissing genomen om de 26ste editie niet te laten doorgaan.

Er zijn te veel onzekerheden om de cross te organiseren en voor te bereiden. Op vandaag zijn massabijeenkomsten verboden. “We weten niet of dit ook nog het geval zal zijn op kermisdonderdag, 15 oktober. Onze cross is een publiekstrekker en niemand kan voorspellen welke maatregelen er dan van toepassing zullen zijn“, luidt het bij de organisatoren.

‘En hopelijk komt het zover niet, maar wetenschappers sluiten een tweede golf van het virus niet uit”, zegt voorzitter Jochen Demeyere. “Bovendien is het niet het moment om de trouwe sponsors aan te spreken die momenteel andere zorgen aan hun hoofd hebben. En dan is er nog de verlenging van het wegseizoen waardoor enkele toppers kiezen voor de wegwedstrijden.”

Al die onzekerheden en de moeilijke voorbereiding heeft het bestuur dan ook doen besluiten om af te zien van de organisatie dit jaar, weliswaar met pijn in het wielerhart. Nu is het uitkijken naar de editie van 14 oktober 2021. Gianni Vermeersch, tevens peter van de Ardooise cross, blijft tot dan de ‘laatste winnaar’. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier