Het concept van de geboortezuil werd twee jaar terug ingevoerd om alle kinderen geboren in een bepaald jaar een vast plekje te geven. Schepen Wim Monteyne: "Een plaats waar we voor een tiental jaar een boom konden planten voor elk nieuw leven, is niet onmiddellijk voor handen. Vandaar dat we zochten naar een nieuw concept dat makkelijk jaarlijks kan toegepast worden en dit telkens op een nieuwe locatie."

De eerste geboortezuil werd op het Lettenhofpark in Zwevegem-Knokke geplaatst. Deze bevatte alle namen van de kinderen geboren in 2015. Vorig jaar werden de kinderen geboren in 2016 vereeuwigd op de zuil die geplaatst werd in de groene zone in de Remi Deprezstraat in Heestert. Nu waren alle Zwevegemse kinderen die in 2017 geboren werden, aan de beurt. Zij kregen een plaatsje op de zuil die geplaatst werd in de Brouwerijstraat en deel uitmaakt van het Surremontbos dat er dit weekend werd aangeplant.

(GV)

Het concept van de geboortezuil werd twee jaar terug ingevoerd om alle kinderen geboren in een bepaald jaar een vast plekje te geven. Schepen Wim Monteyne: "Een plaats waar we voor een tiental jaar een boom konden planten voor elk nieuw leven, is niet onmiddellijk voor handen. Vandaar dat we zochten naar een nieuw concept dat makkelijk jaarlijks kan toegepast worden en dit telkens op een nieuwe locatie."De eerste geboortezuil werd op het Lettenhofpark in Zwevegem-Knokke geplaatst. Deze bevatte alle namen van de kinderen geboren in 2015. Vorig jaar werden de kinderen geboren in 2016 vereeuwigd op de zuil die geplaatst werd in de groene zone in de Remi Deprezstraat in Heestert. Nu waren alle Zwevegemse kinderen die in 2017 geboren werden, aan de beurt. Zij kregen een plaatsje op de zuil die geplaatst werd in de Brouwerijstraat en deel uitmaakt van het Surremontbos dat er dit weekend werd aangeplant.(GV)