Gaetan spot Knokkes vetste wagens: “Alles wat hier binnenrijdt, zie ik als eerste”

Gaetan Cornelis bij zijn eigen auto: een Subaru Levorg. © Davy Coghe
Thomas Rosseel
Thomas Rosseel Journalist

Vanop een balkon peperdure wagens spotten en de mooiste kiekjes delen via sociale media. Het zou zomaar de nieuwste hobby van velen kunnen worden in deze coronatijden. Voor Gaetan Cornelis (33) uit Knokke-Heist is het al jaren vaste kost. In zijn appartementje aan de Lippenslaan zit hij op de eerste rij als een vette wagen de kustgemeente binnenrijdt. “Duizenden wagens heb ik al gespot.”

Mister_lambo_ noemt Gaetan zichzelf op Instagram en Facebook. Met zijn accounts en als beheerder van de Facebookgroep ‘Carspotting Knokke’ is hij zonder meer de Rolls Royce onder de carspotters van Knokke-Heist. Peperdure en unieke bolides zijn vast voer in de kustgemeente. Sinds drie jaar zit Gaetan ook op de front seat om ze allemaal als eerste te spotten: vanop het balkon van zijn appartement aan het begin van de Lippenslaan. “Dit is een unieke plek. Alles wat Knokke binnenrijdt, heb ik als eerste gezien. Als ik ze al van ver hoor komen, spring ik recht om een foto te nemen of andere carspotters te verwittigen via sociale media. Zo kunnen zij ook meteen een kijkje nemen”, zegt Mister_Lambo_, mobiele kraanman in het dagelijkse leven.

Events

Zijn nickname is overigens een verwijzing naar hoe het voor hem allemaal begon. “Ik leerde als kind het merk Lamborghini kennen tijdens de Offshore Powerboat Races in Oostende. Ik kreeg een showmodel van mijn peter. De interesse in mooie en dure wagens groeide ook, met posters van de vetste wagens in mijn kamer. Ik ben altijd meer een Lamborghini-spotter dan een carspotter geweest. Maar al snel leerde ik gelijkgezinden kennen. Zo raakte ik geïnteresseerd in tal van merken en zag ik steeds meer verschillende auto’s”, klinkt het.

Door een stukgelopen relatie moet ik mijn stekje in de Lippenslaan helaas verlaten

“Pas op, ik zie niet alles graag, maar het is leuk om andere leden van de Facebookgroep te informeren als je bijvoorbeeld de laatste nieuwe Porsche ziet staan. Zo help je elkaar aan foto’s. Hoeveel wagens ik al zou hebben gespot? Te veel. (lacht) Puur van het merk Lamborghini zit ik aan zo’n 300 tot 400, in Knokke alleen. Het zullen er duizenden in totaal zijn na al die jaren. Ik trek ook vaak naar events. Ik wil wel het exclusiefste van het exclusiefste spotten. Er zijn gasten die echt alles fotograferen.”

Lievelingswagen

De Lamborgini Aventador SVJ noemt Gaetan momenteel zijn lievelingswagen. Ook de eigen bolide van de autofreak mag gezien worden. Die staat te blinken op de profielfoto van zijn socialemedia-accounts. “Het is een gewrapte Subaru Levorg in grijs, zwart en wit met gouden letters. De brave rallywagen van Subaru met een grote koffer zeg maar. Het is de duurste wagen die ik kan kopen met mijn budget. Hij is 40.000 euro waard. Ik heb hem gelukkig met wat korting kunnen kopen”, knipoogt hij.

Iedereen Beroemd

“Knokke is een Louvre op straat”, straalde Gaetan ook vorige week in het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ toen de makers hem waren komen opzoeken. “Ik kreeg veel mooie reacties op de reportage. Dat ik de passie voor de autowereld mooi in beeld heb gebracht, bijvoorbeeld. Wij worden anders voortdurend in een negatief daglicht gesteld, met het klimaat. Autobestuurders zijn altijd de gebeten hond. Er is ook veel jaloezie. Als ik ga carspotten in Knokke hoor ik vaak: amai, hoe heeft die zo’n sjieken auto kunnen kopen? Dat is flauw allemaal. Voor ons is dat gewoon pure kunst”, zegt Gaetan, die in de reportage ook treurt dat hij weldra zijn stekje in de Lippenslaan moet verlaten, vanwege een stukgelopen relatie.

“Normaal gezien ben ik half april weg (zucht). Mijn nieuwe plaats aan de zeedijk in Duinbergen is totaal niet zo goed als hier. Het is heel jammer. Ik stond ervoor bekend om alles als eerste te hebben gezien en gehoord. Eigenaars van wagens bellen me zelfs dat ze naar Knokke komen om hen zo te komen spotten. Ik zal er wel iets op vinden om toch nog snel te weten te komen wat er allemaal binnenrijdt. Ik zal meer zoals mijn vrienden effectief op straat moeten spotten”, aldus nog Gaetan Cornelis.

De favoriete foto’s van Gaetan:

Gaetan spot Knokkes vetste wagens:

Gaetan spot Knokkes vetste wagens:

Gaetan spot Knokkes vetste wagens: