Fruit Lambrecht-Baart organiseert bloesempicknick tijdens paasweekend in Vijve

Els Lambrecht met Nina Lambrecht, Lara Baart, Kasper Baart en Ward Lambrecht bij de eerste bloesems in de boomgaard. © IVD
Redactie KW

Net als twee jaar geleden nodigen Els Lambrecht en Arne Baart de fruitboomadoptanten tijdens het paasweekend uit op een bloesempicknick in de fruitboomgaard.

“Wij proberen elk jaar iets speciaals te doen voor de mensen die een fruitboom adopteerden. Vorig jaar pakten wij uit met een opendeurdag, een prachtige ervaring”, vertelt Els Lambrecht. “Dit keer kiezen wij er opnieuw voor om de fruitboomadoptanten tijdens de bloesemperiode te laten picknicken in onze boomgaard.”

Ruim 250 personen adopteren jaarlijks een boom

“Hopelijk worden de bloesems dit keer niet geteisterd door de vorst. Twee jaar geleden hadden wij een perfecte bloei, maar een vriesnacht waarbij de temperatuur zelfs tot vier graden onder nul zakte en tot ‘s morgens bleef aanhouden, strooide roet in het eten. Heel wat bloesems waren bevroren en dat had natuurlijk een stevige impact op de latere fruitoogst. Tijdens onze tweedaagse picknick waren de weergoden ons gunstiger gestemd en wij noteerden zelfs een kleine 500 deelnemers.”

“Dit keer vindt onze picknick plaats op paaszondag 21 en paasmaandag 22 april met aanvang tussen 11.30 uur en 13 uur. Uiteraard hopen wij dat de zon opnieuw van de partij is, maar bij regenweer hebben wij een plan B. Dan wordt ons magazijn omgetoverd tot een ‘feestzaal’.”

“Het aantal personen dat jaarlijks een boom adopteert, schommelt rond de 250. De redenen zijn heel uiteenlopend: voor de kinderen, een geboorte, een verjaardag, een huwelijk, moederdag en ga zo maar door. Tweemaal per jaar organiseren wij een activiteit voor de boomadoptanten, waaronder ook het plukken van het eigen fruit in september.”

Nieuwbouw

“Ondertussen gingen er op ons domein enkele oude stallingen tegen de vlakte en er komt een nieuwbouw waarin wij onze nieuwe hoevewinkel zullen onderbrengen. Daar krijgen onze diverse soorten appelen, peren en zelfgeteelde hoeveproducten, waarmee wij garant staan voor kwaliteit, een plaats. Onze zelfgeperste fruitsappen, het Lekker Biertje, dat gebotteld werd in samenwerking met ‘t Gaverhopke en heerlijke appelchips verruimen ons assortiment. Verder zal er plaats zijn voor hoeveproducten van collega’s zoals nu al het geval is met confituur van een collega fruitteler en heerlijke voorjaarshoning van de imker.” (IVD)

Info: www.mijnfruitboom.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier