Frans Vervaeke krijgt Erkentelijkheidstrofee 2020

© BRU
Redactie KW

Frans Vervaeke is maandagavond in het gemeentehuis van Kuurne uitgeroepen tot winnaar van de Erkentelijkheidstrofee 2020.

Frans Vervaeke (71) uit de Beemdenlaan volgt Kris Quartier op, die de onderscheiding voor algemene en onbaatzuchtige inzet voor het welzijn van de medemens vorig jaar overhandigd kreeg door de Orde van de Ezel.

Frans Vervaeke is getrouwd met Nicole Deroo. Hij kreeg de erkentelijkheidstrofee toegekend voor zijn inzet als vrijwilliger bij de voedselbank, 11.11.11 en Broederlijk Delen. Hij is ook misdienaar, gemachtigd opzichter en bestuurslid van tafeltennis TTC Kuurne. Daarnaast is Frans ook actief binnen de vriendenkring van de H.Familie en Leiehoekvrijwilliger. Ondanks de vele vrije tijd die dit opslorpt, doet Frans dit allemaal met een warm hart.

Frans mocht de erkentelijkheidstrofee tijdens een academische zitting in het gemeentehuis ontvangen in de vorm van het kunstwerk ‘De Helpende Hand’.

“Het was een totale verrassing voor mij om te horen dat ik de uitverkorene ben om de erkentelijkheidstrofee dit jaar in ontvangst te nemen”, reageert Frans. “Ik werd een paar weken geleden op de hoogte gebracht door de Orde dat ik de winnaar ben. Ik had alvast enkele dagen nodig om echt te geloven dat ik de winnaar ben. De trofee zal alvast een mooi plaatsje op de kast krijgen. Dit is een grote stimulans om mij ook de komende jaren verder te blijven inzetten als vrijwilliger.”

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier