For Freedom Museum presenteert drie nieuwe speciaalbieren

© DM
Redactie KW

Het For Freedom Museum in Ramskapelle heeft een nieuw bier op de markt gebracht in drie variaties: blond, donker en tripel. Aan elk speciaalbier koppelt het oorlogsmuseum een leuk verhaal. Het bier dat gebrouwen werd om de Canadese reis van de pipes&drumband te financieren groeide uit tot een succes bij de bezoekers van het museum.

“Vorig jaar ontving het For Freedom Museum hoog bezoek van the Regimental Association of the Stormont, Dundas & Glengarry Highlanders, wiens veteranen Knokke-Heist bevrijd hebben op 1 november 1944”, vertelt curator Danny Jones. “Ze werden muzikaal verwelkomd door de For Freedom Pipes & Drums. Daarop werden ze prompt uitgenodigd voor de Highland Games in het Canadese Maxville. Deze Highland Games zijn de grootste van Noord-Amerika. Meer dan 50 Pipe Bands strijden er voor de begeerde titel.”

“Een reis naar Canada organiseren, is echter niet goedkoop. Daarom kwamen we op het idee om een speciaal kwaliteitsbier te brouwen. In samenwerking met Glenn Gillis van Bierdegustaties.be en de brouwerij Van Steenberge werden drie types van bieren van hoge gisting gebrouwen: de For Freedom Musen Pipes&Drums blond, dark en triple.”

“Drum major Philip ontwierp het etiket dat verder werd uitgewerkt door drukkerij Janaprint uit Heist. Maar toen alles klaar was, kwam het coronavirus en daardoor vallen de reisplannen voorlopig in het water. In 2021 staan de Highland Games wél op het programma van ons Pipes & Drumband.”

Blond al uitverkocht

“De verkoop van het nieuwe bier wordt ondertussen verdergezet in het For Freedom Museum waar het bij de vele bezoekers bijzonder goed in de smaak valt. Ons blond biertje is ondertussen al uitverkocht en wordt opnieuw gebrouwen”, weet Danny Jones.

Het blond bier is een moutig zoet bier met een prettige aangename hopbitterheid en 7% alcoholvolume. Prijs: 8 euro voor een fles van 75 cl.

Het donker bier heeft 8% alcoholvolume en pakt uit met een mooie gebrande toets. De dark heeft veel pit en een mooie prijs van 8 euro voor 75 cl. The triple, 9% alcoholvolume, is een goudblond bier van hoge gisting met een pittig karakter.

De triple is het paradepaardje van de reeks. Haar hopbitterheid staat voorop en in de mond is volmondigheid en pareling troef. Aan tafel laat ze zich perfect profileren als een passe-partout bij de kaasplank. Zeevruchten en vis harmoniëren met het aangename zuurtje in het bier. Prijs: 9 euro voor een fles van 75 cl. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier