Foodstival in Torhout beoogt culinaire ambiance

Bij de start van het Lokaal Bestuur Torhout - het samengaan van stad en OCMW - had er nabij het stadskantoor al een klein 'Foodstival' plaats : het stadspersoneel werd in openlucht op frietjes getrakteerd. © Foto JS
Johan Sabbe

Het derde weekend van september zou het stadspark – vlakbij het stadskantoor in de Aartrijkestraat – moeten bulken van de culinaire ambiance. Op zaterdag 15 en zondag 16 september heeft de eerste editie van het Foodstival plaats. Met voor jong en oud een mix van activiteiten rond eten en drinken.

Op zaterdag is het Foodstival van 11 tot 23 uur toegankelijk en op zondag van 11 tot 22 uur. Het gaat om een beproefd initiatief van Christof Seynaeve van Voglio Events & Activities in samenwerking met het stadsbestuur.

Tijdens het genoemde weekend zou het stadspark omgetoverd moeten zijn in een gevarieerde en gezellige setting. Een dozijn foodtrucks, een chill- en eetzone, kinderanimatie, een cocktailbar, een dj-caravan, activiteiten voor de kleinsten, muziek en uiteraard flink wat eten en drinken in een passend ingericht decor.

“We ontvangen met veel plezier en hoge verwachtingen dit voor Torhout nieuwe project”, zegt schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt. “Organisator Christof Seynaeve kan terugblikken op een succesvolle eerste editie van zijn Foodstival in Izegem – ergens midden augustus – en reist nu met volle goesting door naar Torhout. We hopen uiteraard op droog weer, want dat tikkeltje geluk zullen we nodig hebben.”

Met muziek en animatie

De foodtrucks zullen de aanwezigen lekkere streetfood serveren – op een bedje van culinaire liefde, zoals dat heet. “Wees gerust, het geheel wordt een streling voor het oog”, zegt Christof Seynaeve, die in Izegem woont. “Een feest voor de smaakpapillen, aangevuld met de fijnste streekbiertjes, hippe cocktails met ook niet-alcoholische drinks en lekkere wijnen of bubbels. Dj’s brengen een ruim aanbod van groovy music en we zorgen voorts voor optredens door lokale artiesten, toneelspelers en goochelaars. Het is de bedoeling een lach op het gezicht van de bezoekers te toveren.”

De toegang tot het Foodstival is voor iedereen gratis. “We rekenen op een grote opkomst”, aldus Annick Vanderspurt. “De afwezigen zullen ongelijk hebben.”

Voor info: www.voglio.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier